Краткосрочна CD срещу спестовна сметка с висока доходност: Кое е по-добро?

...
С най-високите лихвени проценти по спестовните сметки от години много
Коментари Харесай

С най-високите лихвени проценти по спестовните сметки от години много вложители се оказват с привлекателни възможности за избор. Високодоходните спестявания и сметките за депозитни сертификати (CD) по-специално предлагат лихвени проценти експоненциално по-високи от тези, които могат да бъдат осигурени с обикновени спестовни сметки. Но всеки тип акаунт работи по различен начин, което кара мнозина да се чудят кое е по-добро за тях.

CD-тата например се предлагат с различни срокове, в който момент ще изтекат и лихвеният процент, с който са били отворени, ще са се променили. Спестовните сметки с висока доходност междувременно предлагат преобладаващия лихвен процент към момента на откриване на сметката, но подлежат на промени в лихвените проценти, тъй като икономиката и по-голямата лихвена среда се адаптират. С това разбиране спестяващите трябва да проучат и да оценят възможностите си, за да определят най-добрия курс на действие.

Започнете, като проучите сега цените на CD тук, за да видите колко повече пари бихте могли да спечелите.

Краткосрочен CD срещу спестовна сметка с висока доходност: Кое е по-добро?

Не сте сигурни дали краткосрочна CD или спестовна сметка с висока доходност е по-добра за вас? Ето какво трябва да знаете сега.

Кога краткосрочният компактдиск е по-добър

Краткосрочният компактдиск обикновено се счита за всеки компактдиск със срок по-малък от 12 месеца. Популярните краткосрочни условия на CD включват три и шест месеца. В исторически план дългосрочните компактдискове са имали най-високи лихвени проценти, но на днешния пазар най-високите проценти обикновено са свързани с краткосрочните компактдискове. Обикновено можете да намерите краткотраен компактдиск със ставка от 4% до 5% или по-висока, като пазарувате онлайн.

Краткосрочните компактдискове ще бъдат по-добри за вас, ако сте загрижени за средата на ставката промяна — и лихвените проценти намаляват. Тъй като ставките за компактдискове са заключени — и тези проценти обикновено са най-високи за краткосрочни компактдискове — вие ще спечелите лихвата върху вашия компактдиск, независимо какво се случва по време на срока му. Освен това те обикновено са по-добри за тези, които нямат нищо против да заключат парите си или за тези, които искат да защитят парите си от безкраен цикъл на депозити и тегления.

Така че, ако искате да спечелите възможно най-високия лихвен процент и нямате нищо против да го правите за няколко месеца или дори година, тогава краткосрочният CD може да е по-добър за вас от високо- спестовна сметка с доходност.

Започнете да спестявате - и да печелите повече лихва - с краткосрочен компактдиск тук сега!

Когато спестовната сметка с висока доходност е по-добра

Спестовните сметки с висока доходност работят точно като обикновените спестовни сметки, макар и с експоненциално по-висок лихвен процент. Лихвите по редовните спестовни сметки са около 0,42%, според FDIC. Но високодоходните спестовни сметки имат сравними проценти с CD-тата, особено ако желаете да използвате онлайн банка.

Високодоходната спестовна сметка е по-добра за тези, които искат да печелят висока лихва, но все пак искат (или нужда) от достъп до средствата. Парите ви няма да бъдат заключени със сметка с висока доходност, а някои онлайн банки може дори да предоставят дебитна карта, каквато вече имате с обикновените си сметки.

Високодоходните спестовни сметки също могат да бъдат по-добри в дългосрочен план от краткосрочния CD. Това е така, защото процентите по високодоходни спестовни сметки няма да приключат в края на който и да е срок — те ще продължат да печелят лихва, докато имате пари в сметката (и докато отговаряте на изискванията). Да, този процент може да спадне в бъдеще, но това може да е хазарт, който си струва да се поеме в сравнение със сигурността, че краткосрочният процент на CD ще приключи, когато срокът изтече.

Не съм сигурен дали висока доходност спестовна сметка струва ли си за вас? Разгледайте възможностите си тук сега, за да видите колко повече бихте могли да правите.

Долната линия

В днешната среда с високи лихвени проценти както компактдисковете, така и високодоходните спестовни сметки предлагат на вложителите изгодни начини за защита и увеличаване на парите си. Няма категоричен отговор на въпроса "Кое е по-добро?" Вместо това спестителите трябва да разберат собствените си лични финансови цели и предпочитания. Те също трябва да знаят нивото на удобство при заключването на парите си за определен период от време (с компактдискове) или поставянето на парите си в онлайн банка (което може да не е толкова достъпно). Независимо коя опция изберат, както краткосрочните CD-та, така и спестовните сметки с висока доходност си струва да се стремят сега, дори само за да спечелят повече лихва, отколкото спестителите биха получили, ако оставят парите си недокоснати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР