С най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати премиерът Бойко

...
С най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати премиерът Бойко
Коментари Харесай

Нечуван интерес в Скопие за историческото подписване на договора

С най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати министър председателят Бойко Борисов и българската делегация в Скопие. Македонските медии означават нечуван интерес - над 100 журналистически екипа са там за подписването на контракта за другарство и добросъседство сред двете страни.

Подписването на контракта, в който има няколко противоречиви момента, най-много исторически, е исторически, съгласно специалистите.

Борисов е придружаван от заместител министър-председателите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Теменужка Петкова, които ще проведат двустранни срещи със своите сътрудници от държавното управление на Република Македония. Те бяха посрещнати през постройката на Министерския съвет в Скопие с военни почести и осъществяването на химна на двете страни. На церемонията участваха министри от македонското държавно управление и дипломати. Борисов и Заев одобриха почетния строй. Двамата влязоха в постройката на Министерския съвет.

Очаква се след минути да стартира церемонията по сключване на Договора за добросъседство сред България и Македония от министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Изключително засилени са ограниченията за сигурност. 

Агенция " Макфакс " отбелязва и нечуваното отразяване на визитата. Това към този момент е най-голямата посещаемост на задгранични публицисти в страната. " Никога до момента, за нито един задграничен представител в страната, не е имало такова медийно отразяване ", сочи " Макфакс ".

Бронирани машини, огромен брой служители на реда и хеликоптери са ситуирани към постройката на държавното управление в Скопие поради визитата на българския министър председател Бойко Борисов в страната. Околните улици държавното управление са затворени и е неразрешен входът за транспортни средства и хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР