С настоящето темпо на ваксинация в България целта за 70%

...
С настоящето темпо на ваксинация в България целта за 70%
Коментари Харесай

Политико: С тези темпове България ще ваксинира 70% от населението през 2040 г.

С сегашното движение на имунизация в България задачата за 70% покритие на популацията над 18 години ще бъде постиганата едвам през август 2040 година, пресмята брюкселското издание " Политико " в собствен материал, илюстриращ бавния старт на имунизационната казпания против Covid-19 в Европейски Съюз. Изчислението е въз основата на междинния брой имунизирани на ден през последните 7 дни преди обявата от 22 януари.

В България на ден се слагат приблизително по към 1139 дози и в случай че страната желае до септември 2021 да реализира поставената от Европейска комисия цел за 70% покритие на популацията с по 2 дози, то ще би трябвало да усили броя на дневните имунизации 29 пъти - до 33 368 дози дневно .

За съпоставяне, съгласно изчисленията на изданието, Малта се оправя най-добре - в случай че поддържа същото движение, на 22 септември ще е ваксинирала 37%, а към май 2022 година ще е ваксинирала 70% от пълнолетното си население. Втора се чака да е Румъния - 26% към 22 септември и привършване с кампанята през декември 2022 година

С по този начин потребления способ изчислението демонстрира, че в края на септември България ще е ваксинирала 3% от целевата група. За Латвия е изчислено, че следва да усили темпа на имунизиране 17 пъти, Италия - 10 пъти, Унгария - 9 пъти.

Българските управляващи разчитат да ускорят темповете на имунизация от март нататък , когато се чакат по-големи количества от към този момент утвърдените ваксини на Pfizer/BioNtech и Moderna, както и да има други позволени ваксини – на AstraZeneca, Johnson&Johnson и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР