С настъпването на Великден яйцата стават не само символ на

...
С настъпването на Великден яйцата стават не само символ на
Коментари Харесай

От загуба на тегло до здрави кости: Всестранните ползи от яйцата

С настъпването на Великден яйцата стават освен знак на празника, само че и мотив да разгледаме надълбоко тяхното значение за нашето здраве. Яйцата са класифицирани като суперхрана, с помощта на изобилието от потребни свойства, които имат.

Яйцата са отличен източник на първокачествен протеин , съдържащ всички съществени аминокиселини, от които се нуждаем. Те са незаменими за образуването на мускули, кости и молекули в тялото , което ги прави значима част от всекидневната ни диета. Те са богати на омега-3 мастни киселини , витамини от групата B, цинк, витамин D и антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които защищават зрението.

Какви са изгодите за здравето?

Поддържане на мускулна маса и подкрепяне на възобновяване – с помощта на наличието на първокачествен протеин.
Подпомагане на загубата на тегло – възприятието за задоволеност, което оферират, оказва помощ да се управляват калориите денем.
Защита на зрението – антиоксидантите лутеин и зеаксантин оказват помощ за предотвратяване от катаракта и макуларна недъгавост.
Здрави кости – яйцата са измежду дребното източници на витамин D, който е сериозен за усвояването на калций.

Общоприето е, че до 3 яйца дневно са безвредни и потребни за здрави възрастни. Разнообразието и умереността обаче остават основни за уравновесено хранене.

Диетата с варени яйца може да бъде ефикасна за краткосрочно намаляване, само че би трябвало да се подходи с внимание, с цел да не се лишим от други значими хранителни субстанции. Балансираното и разнообразно хранене е в основата на положителното здраве.

Яйцата ни оферират същинско благосъстояние от хранителни субстанции , които могат доста да подобрят нашето здраве и богатство. Те са идеални за включване в диетата на всеки, който желае да се храни здравословно и уравновесено. Този Великден, до момента в който се наслаждавате на обичайно боядисаните яйца, не забравяйте и всички изгоди, които те ни оферират.

Евтината и здравословна опция: С коя риба да замените сьомгата?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР