С настъпването на пролетта все повече наближава и времето на

...
С настъпването на пролетта все повече наближава и времето на
Коментари Харесай

Принцеса или преобразена Пепеляшка Абитуриентското to be...

С настъпването на пролетта от ден на ден наближава и времето на абитуриентските балове, съпроводени с безредици и трепети както за зрелостниците, по този начин и за техните родители. Дали девойките, които приключват тази година, избраха към този момент своите рокли и какво е добре да знаят тези, които още не са го създали, попитахме Емилия Луканова, притежател на магазин за абитуриентски и булчински рокли и представител на световноизвестната марка " Джъстин Александър ". 

По принцип при нас към този момент е късно да си избират рокля, само че има девойки, които и в този момент търсят. Най-добрият интервал за търсене на рокля, когато има и максимален избор, в действителност е краят на януари, началото на февруари. Сега към този момент моделите са поизчерпани, споделя Емилия, която е от Пазарджик, само че облича дамите за сватби и публични събития в магазините си в София и Варна. Тя прецизира, че при нея към този момент са минали над 50 зрелостници, които освен са харесали и са се спрели на модел, само че са и купили роклята за тържественото събитие. През магазина за консултация или просто да прегледат обаче са минали най-малко няколко пъти по толкоз, а и не престават да идват.

@ins_sub:Рано пиле рано грее 

Както и при булчинските рокли, има опция момичето да избере роклята още през зимата или в този момент, при започване на пролетта, а след това, в случай че се наложи, тя да бъде преправена. Много рокли са купени още през декември предходната година, а корекциите по тях ще се създадат в средата на март, началото на април.  

Проблеми за това няма, въпреки облеклата да са на известни моделиери, споделя Емилия. И разяснява, че корекции преди този момент не се вършат, тъй като някои от девойките отслабват, а други напълняват. Това е обикновено - имат изпити и стресът им се отразява. Всички модели абитуриентски рокли са направени задоволително добре, планувани са запаси и това разрешава да се разширят с един-два номера.

Своите рокли от магазина в София към този момент са купили и две девойки от Пазарджик, възпитанички на Езиковата гимназия. И двете взели от най-скъпите рокли в магазина, което не е всекидневно, тъй като множеството клиенти избират рокли докъм 1000 лв.. Но нашите пазарджиклийки си взели много по-скъпи.

@ins_sub:2018-а има своите особености

Макар роклите за абитуриентки да си наподобяват, всяка година има избрани трендове. Сега тези, които са от две елементи, още веднъж доста се търсят. Голям шлагер са и роклите, които са обсипани от горната страна с камъни. Търсят се и такива, които вършат момичето да наподобява като нимфа, а извън имат шлейфове и наподобяват като принцеси. Колкото до цветовете, съгласно Емилия, тази година те са много странни  - доминират такива като синя пудра, морска пяна и пролетни цветове - розово, пудрено, бебешкосиньо. Страшно доста се търсят и сиви на цвят рокли.  Модерните предходната година тъмносиньо и алено в този момент всеобщо не се избират от абитуриентките.

 Съветите към по-едрите девойки са да изберат свободно падащи модели или рокли по тялото, само че не вид нимфа, които ги уголемяват. Грешката на множеството майки, които имат по-пълни дъщери, е, че идват и споделят, че им би трябвало по-широчка рокля. Колкото е по-широка роклята, толкоз по-едра наподобява абитуриентката, по този начин е и при булките. Когато дамата е по-пълна в ханша, не би трябвало да купува рокли вид принцеса, която я прави да наподобява голяма и като торта.

@ins_sub:Вечната Барби

При слабите девойки проблемите са други. Ако желаят да ги виждат, би трябвало да си купят рокля вид " принцеса ", в която ще наподобяват като кукла Барби. Те са доста слаби, имат хубава талия. От нея стартира уголемение, което прави момичето очевидно. Защото другояче рискуват да останат незабелязани. И в действителност по-слабите девойки интуитивно харесват " принцеси " или " русалки ", които са ужасно вталени и им стоят доста добре, споделя Емилия. 

Тази година не сме имали проблеми с клиенти, постоянно си намират роклята и тя им стои доста добре. Също по този начин всеобщо абитуриентките са доста красиви и с хубави тела и нямат компликации с намирането на подобаваща рокля, добавя дизайнерката.

Затвърждава се наклонността завършващите учебно заведение девойки и момчета да стават все по-елегантни. Вече няма от тази долнопробност, която познаваме отпреди десетина година.

@ins_sub:Кичът остава в миналото 

Всъщност има и несъмнено ще продължат да се шият такива рокли, само че непознатите марки са доста елегантни. Дори има серии, които са предопределени за аления килим, а там няма по какъв начин известните дами да отидат да им се виждат дупетата и гърдите.
Най-скъпата абитуриентска рокля, която се предлага в магазина в столицата, коства 2250 лв.. Цената е висока, тъй като става дума за рокля от вида и сериите, които се носят от дамите в Кан и на други сходни места от актриси, певици и известни в целия свят дами. 

Ние, в България, не продаваме с огромни надценки, с цел да могат роклите да се продадат. Защото да вземем за пример в Съединени американски щати една такава рокля може да коства и 10 хиляди $, само че при нас няма кой да я купи на такава цена, разяснява Емилия Луканова.

Тя поучава девойките, които още не са създали избор, да побързат, тъй като нямат време. Като се бавят, рискуват да не намерят каквото желаят. Ако решат да си шият роклите, да помислят добре. Миналата година имало значително случаи на девойки, снимали се с рокли от магазини и отишли да си шият сходни поради по-ниската цена.

@ins_sub:Вариантът сopy-рaste просто не става 

Опитът обаче демонстрира, че по-късно се връщат в магазина разплакани и се постанова да си купят това, което е останало. А то е малко и изборът е извънредно стеснен.
В последна сметка при такива обстановки момичето купува нещо, което не му е на сърцето, само че най-малко наподобява в пъти по-добре от това, което е ушито. Абитуриентките да избират, до момента в който имат избор. И при тях, както и при булките, не би трябвало да се чака последният миг, добавя още Емилия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР