С настъпването на пролетта отново се откриват повече възможности за

...
С настъпването на пролетта отново се откриват повече възможности за
Коментари Харесай

Тур дьо Франс отново у нас: Организират семейно и детско колоездене преди голямото събитие

С настъпването на пролетта още веднъж се откриват повече благоприятни условия за спорт навън. Един от най-достъпните в това отношение е колоезденето. За втора поредна година буйните фенове на този спорт у нас ще могат да се допрян до страстите на най-голямата велонадпревара – „ Тур дьо Франс ”. Така нареченият „ Етап България ” ще се организира на 28 юли в живописния регион на Западните Родопи, а център на събитията още веднъж ще бъде Велинград

Вековната традиция на Обиколката на Франция беше пренесена на българските географски ширини за първи път през предишното лято, като измежду участниците в надпреварата, което има напълно аматьорски темперамент, се включи и единственият български колоездач, участник в Джиро д'Италия - Николай Михайлов.

„ Минаха много години, откогато завърши моята спортна кариера. Затова взех решение да се включа в първото такова издание у нас. Беше сносно проведено ”, сподели той пред Нова тв .

Михайлов е мнение, че сходен вид надпревари носят добавена стойност за българското колоездене.

„ Особено тук в България този спорт има потребност да се разпространява. Както видяхме, предходната година се включиха много дилетанти и фенове, които просто желаеха да усетят тръпката от надпреварата ”, разясни той.

„ Още повече - ние даваме опция за присъединяване на хора от 18 до 80 години и имаме много възрастови категории, които награждаваме в нашето съревнование.  Грижим се за всички, които ще участват там. Не единствено участниците на двете дълги дистанции - на 57 и 102 километра, само че и за техните фамилии. Преди събитието надлежно организираме фамилно каране и детско каране ”, разяснява уредникът на събитието Даниел Дуков.

Очаква се триумфът на първото издание  да притегли още повече последователи на колоезденето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР