С настъпването на празнични дни традиционно започва трескаво стягане на

...
С настъпването на празнични дни традиционно започва трескаво стягане на
Коментари Харесай

3 апетитни дестинации съблазняват българите за Великден

С настъпването на празнични дни обичайно стартира трескаво стягане на багажа, а пътешестване в чужбина е обичана алтернатива за българските туристи.

Около 280 000 ще бъдат нашенците, които ще пътуват в България за Великден и към 50 000 хиляди ще бъдат тези, които ще излязат в чужбина.

Това разяснява за Novini.bg шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

Най-общо три са апетитните дестинации, които притеглят родни пътешественици за Великден и пролетните празници.

Традиционно близки страни като Гърция, Македония и Румъния, където има християнски места, съблазняват туристите. Не липсва обаче и интерес към южната ни съседка Турция.

„ Общо взето Великденските празници генерират доста огромен интерес от пътувания, както на българи в България, по този начин и на чужденци “, уточни Румен Драганов.

В същото време съгласно прогнозите към 170 000 ще бъдат чужденците от прилежащи страни, които ще дойдат в България.

„ Интерес към българския Великден имаме отново от прилежащите страни – Гърция, Македония, Сърбия, Румъния. Но също по този начин и от доста европейски страни през последните години - особено Германия, Австрия, Италия, демонстрират интерес “, добави шефът на Института за разбори и оценки в туризма.

У нас нормално се търсят местата с топли минерални води и кали, а СПА туризмът е измежду желаните разновидности за отмора.

„ Такива дестинации като Велинград, Хисаря, Сандански, Кюстендил, Вършец, Девин “, уточни още Драганов.

Приятната отмора обаче бърка в джоба. Около 296 лв. са приблизително сумите, които се заделят от пътуващи в родината. В същото време отмора в чужбина излиза съвсем двойно. Средно към 480-490 лв. отделят българите за почивка зад граница.

„ Активната част от популацията употребява тези почивни свободни дни, с цел да пътуват фамилно и с другари “, уточни експертът.

Целия диалог с шефа на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов можете да видите по-късно тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР