С настъпването на новата 2024 година, е важно да се

...
С настъпването на новата 2024 година, е важно да се
Коментари Харесай

Колко дни ще почиваме през 2024г.


С настъпването на новата 2024 година, е значимо да се срещнем с формалните почивни дни, които ще дефинират работния ни график и ще ни дават опцията да се отпуснем и насладим на моментите с околните си .

През този интервал, общо 11 дни са оповестени за публични празници и неработни дни, които засягат всички сфери на обществото, напомня експертът по трудово право доктор Тодор Капитанов.

Официалните почивни дни освен дават отдих и опция за зареждане с сила, само че и свързват хората с техните корени, културни полезности и исторически наследства. Те са време за общественост и отбелязване на това, което прави България неповторима и възхитителна. Официалните почивни дни в България не са просто дни без работа. Те носят със себе си надълбоко културно, историческо и публично значение .

Тези дни освен дават опция за подобаващ отдих, само че и служат като време за отбелязване на основни събития, които образуват и дефинират българската еднаквост. 

Официалните почивни дни в България през 2024г са:

1 януари 2024 – Нова година:

Новата година стартира с наслада и упования за идните 12 месеца. Този ден е чудесна опция да прекарате време с околните си и да извършите проекти за идните месеци.

3 март – Ден на Освобождението на България от османско иго:

Празникът отбелязва историческото избавление на България от османско господство. Този ден е подобаващ за посещаване на исторически места и почитание към националната история.

 istock istock

5 май 2024 – Великден:

Християнският свят отбелязва Великден – празник на Възкресение Христово. Това е време за любов, обичаи и шерване на наслада със фамилията.

1 май – Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност:

Празникът е отдаден на труда и достиженията на служащите. Обикновено този ден се свързва със събития, отдадени на правата на служащите и техния принос за обществото.

6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската войска:

Гергьовден е обвързван с българската военна традиция и храбростта на нашия народ. Този ден е подобаващ за отдих и почитание към военните заслуги.

24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност:

Празникът отбелязва международните стойности на образованието и българската просвета. Този ден е подобаващ за посещаване на културни събития и интензивности.

6 септември – Съединението на България:

Съединението на България е отличен мотив да се отпуснете и се възползвате от свободното време, като в същото време си припомните значимите моменти от историята на страната.

22 септември – Ден на независимостта на България:

Този ден е разгласен за формален празник в чест на независимостта на страната. Събития и празнични мероприятия обогатяват културния календар през този интервал.

24, 25, 26 декември – Коледа:

Коледните дни дават опция за фамилни събирания, дарове и радостни моменти. Този интервал е време за специфични възпоминания и любов.

С общо 11 публични почивни дни през 2024 година, служащите имат опцията да съчетаят работата си с качествено време за отдих и отмора измежду обичта на околните си . Планирайте деликатно своето свободно време, с цел да създадете незабравими мемоари и да се заредите с сила за идните провокации.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР