С настъпването на новата 2020 година данъкоплатците в Илинойс са

...
С настъпването на новата 2020 година данъкоплатците в Илинойс са
Коментари Харесай

Шофьорите в Чикаго плачат от новите данъци и глоби

С настъпването на новата 2020 година данъкоплатците в Илинойс са изправени пред редица нови нараствания, измежду които по-високи такси за шофиране, паркиране и вписване и продажбата на автомобил, оповестява bg-voice.com.

И в случай че до момента всички отговорности в щата не бяха задоволително, то новите, тук-там двойно по-високи такси, могат да изкарат водачите отвън нерви.

Новите нараствания, множеството от които влизат в действие от 1 януари, целят да покрият рекордно високия бюджет от 40 милиарда $, признат от губернатора Джей Би Притцкер.

По-високи налози в случай че имате автомобил, в случай че го зареждате с бензин и когато го паркирате.

Промените ще обиден най-много средностатистическите семейства с два автомобила, които могат да дължат с 1,700 $ повече налози от предходната година.

Освен двойно по-високия налог върху цената на бензина, който ще стъпи на данъкоплатците към 200 спомагателни $ на година, жителите в Илинойс ще заплащат по-високи налози при годишната регистрация на общоприети и електрически коли, както и нов налог върху таксата за паркиране.

От 2020-та годишната регистрация за автомобил се усилва с 50 $ на $151, а регистрацията за електрически коли се усилва с 213 $ ($243) спрямо предходната година, когато беше 35.

Новият налог за паркиране включва открити и закрити паркинги, както и паркиране на улицата, или така наречен parking meters, и ще бъде 6% върху сумата при еднократно паркиране или 9% върху сумата за месец. Новите отговорности за всеки собственик на автомобил не свършват дотук. От 1 януари влиза и по-висок налог при продажба на кола или т.нар trade-in.

Солени санкции за безконтролно шофиране. От 1 януари 2020 година санкцията за непозволено прекосяване до спрял учебен рейс става двойна, а оптималното финансово наказване, в случай че ударите служащ на пътя, става 25,000 $. От първия ден на новата година е нелегално да гледате какъвто и да било вид видео, до момента в който шофирате.

От първия ден на новата 2020 година жителите на Илинойс ще могат да си закупят марихуана от всеки магазин, лизензиран за продажбата на канабис. От 1 януари чиновниците на TSA във всички летища в щата няма да конфискуват марихуана от пасажерите, тъй като щатът към този момент разрешава използването й за развлекателни цели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР