С настъпването на лятото желанието за бягство от изпепеляващата жега

...
С настъпването на лятото желанието за бягство от изпепеляващата жега
Коментари Харесай

Преди пътуване: Вижте как най-бързо да приготвите багажа си

С настъпването на лятото желанието за бягство от изпепеляващата горещина се ускорява. Хората с неспокойствие се приготвят за своите пътувания, очаквайки да се възползват от по-дългите дни, означават от CNN-News18. Успехът на едно пътешестване обаче зависи и от събирането на багажа ни. За страдание, от бързане можем да забравим съществени движимости и да вземем ненужни такива в багажа ни.

Независимо дали става въпрос за приоритизиране на комфорта и сигурността, икономисване на пари или увеличение на удоволствието по време на ваканцията, вярното пакетиране доста усъвършенства цялостното преживяване при пътешестване. Често обаче си задаваме въпроса: Кога е най-подходящото време да приготвим багажа си? Най-добре ли е да чакаме в последния миг, или би трябвало да го създадем седмица по-рано?

Отговорът на този въпрос варира съгласно дестинацията и продължителността на почивката. Но умственото пакетиране би трябвало да стартира седмици преди този момент. И по този начин, ето график за събиране на багажа, който ще ви помогне да останете проведени и да избегнете терзанията в последната минута, осигурявайки преживяване без стрес:

Седмица преди пътуването : Направете си обстоен лист с всичко, от което ще имате потребност, в това число облекла, документи, обувки, медикаменти и електроника. Започнете да събирате нужните артикули и се възползвайте оптимално от уикенда, с цел да купите всевъзможни специфични облекла или екипировка, като туристически обувки, бански костюми, чанти за поход и така нататък, от които ще имате потребност. Също по този начин съберете нужните документи за пътуването /паспорт, виза, билети и т.н./ авансово.

Няколко дни преди пътуването : Когато имате седмица или по-малко за чаканата почивка, започнете да организирате принадлежностите си като документи, облекла, обувки, грим, медикаменти и други Направете допълнения /ако е нужно/ и проверете времето, с цел да приберете подобаващи облекла. Вземете си облекла без гънки, с цел да спестите място и да избегнете гладенето по време на пътуването.

Ден преди пътуването : Опаковайте останалите нужни движимости като тоалетни такъми, долни дрехи и електроника. Проверете още веднъж листата си, с цел да сте сигурни, че не сте пропуснали нещо значимо.

Денят на пътуването : Сега е времето да се фокусирате върху принадлежностите, оставени за последния миг, като зарядно, пари, кредитна/дебитна карта и храна. Уверете се, че държите всички нужни документи на леснодостъпно място по време на вашето пътешестване.

Вие сте човек, който обича да възнамерява, или функционирате по-добре напрегнат? Със сигурност най-подходящото време за събиране на багажа е, когато е най-удобно за вас. Все отново подготвянето му в последната минута ще ви спести доста стрес и ще ви подсигурява една безпроблемна и спокойна почивка със развлечение и приятност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР