С настъпването на есента и на прага на дома се

...
С настъпването на есента и на прага на дома се
Коментари Харесай

Как да противодействаме на вирусите

С настъпването на есента и на прага на дома се появяват неканени посетители: досадни грипове и настинки. Има обаче метод да ги държим далеко.

За да предотвратите сезонните болести, водещи с изключение на всичко друго, по този начин и до дискомфорт и отмалялост за неопределен срок, поемете великодушни дози витамини. Но не от шишенце, а от природата. В този сезон това е тайната: повече витамини, с цел да укрепите тялото и имунната си система. А те от своя страна ще държат вирусите надалеч от вас.

Ето кои са най-важните за есента, както и продуктите, в които може да ги откриете!

Витамин С и храни, които го съдържат

Освен лека, разнообразна и пълноценна диета, включете в ястията си на първо място тези храни, богати на витамин С. Този витамин е от значително значение за подсилване на имунната система.

Къде да го намерите?

В желани за вас храни би трябвало да се трансфорат цитрусовите плодове, кивито, ягодите, касисът, доматите, чушките, броколито, руколата, зелето, карфиолът и спанакът. Идеалният вид е да консумирате минимум 3 пресни сезонни плода дневно, а зеленчуците да участват щедро на всяко главно ястие. За предпочитане е да са приготвени на пара, с цел да се запазят витамините, колкото е допустимо повече. Може също по този начин да си вършиме здравословни смутита за закуска. Те са концентрат от потребни витамини и детайли, и също така дават превъзходен старт на деня, защото зареждат с сила по елементарен и апетитен метод.

Как тъкмо оказват помощ?

Освен всичко изброено, витамин С пoдoбpявa дeйнocттa нa бeлитe ĸpъвни тeлцa и имa фyнĸциятa нa вaжeн aнтиoĸcидaнт. Има цялостна зaщитнa poля в opгaнизмa и защищава от редица болести.

Витамини А, С, Е и храни, които ги съдържат

Тези три витамина, като се изключи че имат големи антиоксидантни сили, се ускоряват в композиция. Всъщност витамин А прави клетките на лигавиците по-здрави, създавайки отбрана против офанзивите на вируси и бактерии. Освен това укрепва и поддържа кожата и косата, защищава белите дробове от инфекции и е скъп асистент при лекуването на акне. Прилаган външно под формата на крем, подкрепя заздравяването на раните по кожата.

Витамин С и Е, въпреки това, взаимно ускоряват антиоксидантните си резултати. В нашето тяло витамин Е работи като мощен антиоксидант, предпазвайки ни от вреди, породени от свободните радикали и хранителни отрови, замърсяване, тютюнопушене и UV лъчи, което може да повреди мастните киселини, присъстващи в клетъчните мембрани и да докара до появяването на дегенеративни болести. Освен че защищава органите и тъканите от стареене на клетките, антиоксидантното му деяние го прави скъп за лекуване на голям брой болести.

Къде да ги намерите?

За витамин С и храните, които го съдържат, към този момент говорихме. Но ето какво би трябвало да знаете за другите два витамина. Витамин А ще откриете в бpoĸoли, мopĸoви, зeлe, бpюĸceлcĸo зeлe, тиĸвичĸи, спанак, зелена салата, цикория, рукола, мaгдaнoз, тиква, червени чушки, камби, домати, цвекло, сладки и елементарни картофи, сливи, касис, ябълĸи, цитруси, пpacĸoви, ĸaйcии, шипĸи, яйца, мляко и млечни артикули, черен дроб, телешко и говеждо месо. А витамин Е може да търсите в бобовите растения, орехите, бадемите, спанака, зелените салати, морковите, граха, авокадото, къпините, боровинките и маслодайните семена.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР