С насрещен огън е започнало гасенето на големите огнища на

...
С насрещен огън е започнало гасенето на големите огнища на
Коментари Харесай

С насрещен огън гасят пожара над полигона Ново село

С срещуположен огън е почнало гасенето на огромните огнища на полигона " Ново село ". Това разгласи комисар Владимир Демирев, шеф на пожарната в Сливен. Решението е авансово в съгласие и планувано от Оперативния щаб, с цел да се приключи прехвърлянето на огъня през браздата, с която бе локализиран по-рано през днешния ден.

Огънят все още е под надзор, а по цялата линия има ситуирани техника и хора, които са близо 100 души.  

" Там, където дистанцията до главното огнище е доста огромно, започнахме палене на срещуположен огън, с цел да срещнем двата огъня до главния и с цел да предотвратим вероятно прекачване на тази минерализована линия. За това и на моменти се вижда много мощен пушек, само че още един път споделям на всички места по протежението на фронта има хора, не е трансферирал огънят, тъй че под надзор са към този момент нещата ", изясни пред БНР комисар Димитров.  

И довечера хора и техника ще бъдат изведени от региона на пожара. Утре сутринта още веднъж ще се вършат огледи преди да се стартира с гасенето, в случай че огънят не е угаснал. Най-вероятно няма да се вика на помощ хеликоптер. Няма заплаха за околните обитаеми места. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР