“С нашето поведение през последните 6 месеца и в предишните

...
“С нашето поведение през последните 6 месеца и в предишните
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Показахме, че БСП заслужава доверието на всички ляво мислещи хора в България


“С нашето държание през последните 6 месеца и в предходните къси парламенти, ние показахме, че Българска социалистическа партия е партия в напредък, партия в развиване, която заслужава доверието освен на своите членове и симпатизанти, а на всички ляво мислещи хора в България.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването “Денят започва” на Българска национална телевизия.

“На вчерашното съвещание на Националния съвет Българска социалистическа партия даде старт на нашата вътрешнопартийна процедура по номинации и редене на листи, която ще се реализира в доста къси срокове”, сподели Зафиров. Той изясни, че водачите на листите на процедура се резервират, с леки промени, а левицата ще резервира коалиция “БСП за България”, като се чака да се подпишат и в допълнение съглашения за взаимно явяване на изборите.

Той уточни, че намесата на президентската институция в партията е реалност, като се е затвърдила наклонността, която се е забелязвала и в предходните сформира на служебните държавни управления, само че този път е прекомерно отчетлива и демонстративна, на управителни позиции да се слагат хора от така наречен вътрешна съпротива на Българска социалистическа партия.

“Сегашното управление има поддръжката на над 90% от партийните органи и на голяма част от членската маса. Да се приказва за някакво опълчване е неуместно. Това го демонстрира и съвсем цялостното болшинство, с което Националният съвет одобри позиция, с която се разграничаваме от нашите съпартийци в служебното правителство”, отговори Зафиров на направеното подстрекателство от президента Радев, че има раздор сред управлението и членовете на партията.

“Всеки, който взе участие в работата на служебното държавно управление, го прави в персонално качество. Българска социалистическа партия няма никакво отношение към този длъжностен кабинет”, добави заместник-председателят на партията.

Атанас Зафиров посочи, че присъединяване на членовете на Българска социалистическа партия в служебния кабинет на процедура ги изключва от парламентарната конкуренция. “Тук има и различен обоснован въпрос, като членове на Националния съвет на една партия, на която са приели непринудено устава и задачите, а главната цел на една партия е да взе участие и да печели избори, с цел да може да осъществя своята стратегия, по какъв начин тези хора ще се включат в предизборната ни акция. Тоест тук се получава една колизия”, разяснява той.

“Основната задача на служебния кабинет е да обезпечи прозрачността и честността на изборите, а не да се одобряват стратегически документи и да се чертаят далечни вероятности от кабинет, който има два или три месеца живот”, сподели още Зафиров.

Той изрази вяра, че кабинетът ще се оправи с тази своя съществена задача, като добави: “За страдание, порочните практики на пазаруването на гласове към момента не са прекъснати и това изкривява вота. Остана и напълно машинното гласоподаване, което допускам, че ще попречи на не дребна част от българските жители да упражнят правото си на избор.”

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия предвижда, че България още дълги години ще бъде ръководена от обединения и разговорът би трябвало да продължи. “От Българска социалистическа партия показахме, че сме най-диалогичната партия. Превърнахме се от партия, с която никой не искаше да си приказва в партия, с която всеки искаше да си приказва. Няма причина да променяме този наш метод и ще търсим съдружници на всички места. Разбира се, няма да работим с ГЕРБ и ДПС”, посочи Зафиров.

Като най-важната тематика сега социалистът дефинира обезпечаването на енергийната самостоятелност на България, която, съгласно него, е обвързвана и с тематиката за инфлацията. Зафиров уточни, че главните послания на Българска социалистическа партия в акцията ще са за мир, битка с неравенствата, обществена правдивост и обезпечаването на заслужен живот и благополучие на българския народ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР