С нарастващата инфлацията и скокът на цените в почти всяка

...
С нарастващата инфлацията и скокът на цените в почти всяка
Коментари Харесай

Освен нощувката, и прехраната в Пампорово излиза най-скъпа от зимните курорти у нас

С възходящата инфлацията и скокът на цените в съвсем всяка една сфера на живот, взехме решение да съпоставим цените по заведенията за хранене в най-посещавания зимен курорт от пловдивчани, а точно – Пампорово.
Прочетете още
Освен повишаването на нощувките в хотели и къщи за посетители, както и при ски услугите, повишаване се следи и в храната, която се предлага по заведенията за хранене и обектите, изключително в тези, намиращи се наоколо до ски пистите.

Цените, на които се предлага обичайна шопска салата в заведенията за хранене в Пампорово е към 15 лв.. Салати „ Цезар ”, „ Капрезе ”, с риба звук, както и други доближават и до 20 лв.. Супите в известен ресторант в зимния курорт варират към 12-13 лева, а главните ястия са към 35 лв..

Чаша чай или кафе на Пампорово се на цена от 4-5 лв. според от местоположението на обекта. Ако се намира наоколо до ски пистите, то очаквайте цените да са още по-високи. Бургерите, който се оферират в заведенията, намиращи се до пистите са на цени от 20-25  лв., същото се отнася и за салатите. Супите са на цена над 15 лв., главните ястия са сред към 30 и 40 лева

В другия прочут ски курорт у нас - Банско, цените в заведенията за хранене са по-ниски, разясняват наши читатели, които скоро са отсядали и в двата зимни курорта.

" Храната, която се предлага на Пампорово несъмнено е по-скъпа. Един обяд за двама там ни излезе към 80 лв., а вечерята беше 130 лева В Банско беше с към 30 лв. по-евтино ", разясняват те.

Преди месец ви запознахме и с цените на ски услугите. Тогава съобщихме, че с към 20% по-скъпа излиза нощувката в зимните ни курорти тази година. Стана ясно, че най-скъпи са тези в Пампорово – 2550 лева за възрастни, 2041 лева за младежи и 1530 лева за деца.

Някои от курортите бяха пуснали промоционални карти за въжен превоз при започване на сезона, които бяха на същите цени като тези предходната година, само че след приключването на промоционалния интервал се подвигнаха с близо 20%.

Повече по тематиката вижте тук:

Цени, на които се оферират ястия в един от известните заведения за хранене в Пампорово:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР