С нарастването на заразените с COVID-19 в Германия се покачва

...
С нарастването на заразените с COVID-19 в Германия се покачва
Коментари Харесай

Германците отново се презапасяват с тоалетна хартия

С повишаването на инфектираните с COVID-19 в Германия се повишава и пазаруването на тоалетна хартия – терзанията за новите рестрикции и паниката към втората вълна доведоха до повишено търсене на избрани артикули на територията на страната.

Когато пандемията от новия ковид се популяризира в цяла Европа по-рано тази година, тоалетната хартия се трансформира от нормална битова покупка в един от най-ценните артикули в границите на едно денонощие, написа изданието The Local. Тогава паникьосаните консуматори опразниха рафтовете на немските супермаркети.

Според оценка на пазарните откриватели в Iri продажбите на тоалетна хартия през втората седмица на месец март са се удвоили по отношение на същия интервал през 2019-а.

„ В момента следим ново леко повишаване на търсенето на избрани артикули в магазините ни, като тоалетната хартия “, съобщи представител на веригата Aldi Süd за списание „ Виртшафтсвохе “. За съществуване на такава наклонност удостоверяват и от Lidl, до момента в който Kaufland към момента не вижда смяна.

Мнозина жители се пошегуваха в обществените мрежи по тематиката.

Nicht schon wieder, bitte haushaltsübliche Mengen ; )

— Edeka Esslinger (@EdekaEsslinger)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР