С нарастването на цените на енергията в Европа хората търсят

...
С нарастването на цените на енергията в Европа хората търсят
Коментари Харесай

Копачи на биткойни топлят цветята в Нидерландия

С повишаването на цените на силата в Европа хората търсят нови способи да се възползват от нездравословните излъчвания. Добрата годишна продукция в оранжериите за лалета, като тази покрай Ротердам, изисква доста топлота през зимата. Копачите на криптовалути на собствен ред имат потребност от охладителни системи за своите компютри.

Тези условия слагат началото на новаторско партньорство сред един копач на биткойни и производителите на цветя в Нидерландия.

 
Намаляваме излъчванията и използваме възобновима електрическа енергия, което е по-добре за околната среда. Така с активността си подобряваме обстановката, вместо да я утежняваме.
Берт де Гроот, притежател на криптобизнес
Най-важното нещо е, че спестяваме от природен газ. Затова е значимо да работим с копачи на биткойни в оранжерията ни. И второ, по този метод и ние изкарваме биткойни.
Даниел Конинг, производител на цветя

Добивът на криптовалути срещна рецензии през последните години за това, че изисква доста сила и затова не е изключително екологичен. Това обаче се променя с сходни решения, които помагат за преизползването на топлината от машините за копаене на биткойни в интерес на природата.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР