С напредването на възрастта жените често избират удобни обувки. И

...
С напредването на възрастта жените често избират удобни обувки. И
Коментари Харесай

Излезли от мода и неподвластни на времето обувки за жени 50+. Поне един чифт трябва да имате

С напредването на възрастта дамите постоянно избират комфортни обувки. И това е верният избор – за какво да страдате от дискомфорта, който неуместните обувки могат да причинят?

Но схващането, че комфортните обувки са безусловно грозни, е неправилно. Не е наложително да си купувате “сбогуващи се с младостта ” обувки. Съществуват доста стилни и в това време комфортни за носене модели.

Ботуши
Най-популярните дамски обувки безспорно са ботушите. Те наподобяват елегантно и можете да ги носите с всичко. Обувките наподобяват отлично както с сантиментални рокли, по този начин и с дънки.

Класическите помпи обаче не са най-удобните обувки, защото са с ток с височина 7 см и повече. Такъв типичен модел може да се купи за формален мотив, а за всекидневно носене са по-подходящи други разновидности.

Чудесен избор ще бъдат помпите със постоянен невисок ток. Тези обувки са също толкоз универсални, колкото и класическите помпи, само че са доста по-удобни за носене, изключително в случай че ви се постанова да ходите доста денем.

Вторият вид е чифт помпи с токчета вид “шпиц ”. Тези модели още веднъж са на мода и ще бъдат доста известни тази пролет и лято. Този вид е по-малко комфортен, защото токът е необятен единствено в основата, а по-късно става тъничък, като шпиц.

Затова обувките ще бъдат по-малко постоянни, само че пък наподобяват грациозно. И като се има поради, че токчето е ниско, този модел въпреки всичко е доста по-удобен от класическите помпи.

Мокасини
Гардеробът на всяка жена би трябвало да включва мокасини. На първо място, тази обувка е доста комфортна. На второ място, тя наподобява стилно и в никакъв случай не излиза от мода. Мокасините са проектирани без ципове и връзки и с необятен ток.

Мокасините наподобяват като мокасини, само че ще се разграничават от елементарните със объл пръст и продълговат език. Класическите мокасини са украсени с пискюли, само че са вероятни и други разновидности.

Мокасините са идеални за небрежна визия, те са комфортни като чехли и доста практични. Можете да носите мокасини с разнообразни тоалети, като се изключи вечерни рокли.

Оксфорд и броге.
Това са две типичен мокасини, които надали в миналото ще излязат от мода. Оксфордът е обувка с дантела, с тънка подметка и необятен невисок ток.

Брожовете са сходни на оксфордите, като разликата е в перфорацията на пръстите и в профил. Този вид е съвършен за по-топлото време.

И двете обувки наподобяват отлично с панталони и дънки. И нищо чудно, защото моделите са “заимствани ” от мъжкия дрешник. Панталоните могат да се избират както типичен, по този начин и скъсени.

Можете да носите тези обувки с рокля или пола. Образът ще бъде не по-малко моден. Обувките се съчетават добре с настоятелен облекла и комплекти в нехаен жанр.

Какъв тип обувки предпочитате вие?

Балерини
През пролетта и лятото доста дами носят балеринки, тъй че умерено можем да кажем, че тази обувка постоянно ще бъде на мода.

За ежедневното носене е по-добре да изберете не изцяло плоска обувка. А при необятни токчета с височина 0,5-1 см е по-добре да се отдаде желание на моделите с леко подострен пръст и без доста украса. Шипове, огромни цветя и панделки, верижки – всичко това ще бъде ненужно.

А цветът можете да изберете по ваша преценка. Не е наложително обувките да са в звук с дрехите; изцяло допустимо е да си позволите ослепителен вид.

Но защото балетните обувки нямат ток, ниските дами би трябвало да избират или модели в гол цвят, които са близки до тена на кожата, или балетни обувки, съобразени с цвета на чорапогащника или панталона. Ако извършите този избор, краката ви образно ще наподобяват по-дълги.

Да носите балеринки, както и чифт помпи, можете с всичко. Но въпреки всичко тези обувки наподобяват по-добре с панталони, изключително с по-къси.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР