С напредъка на технологиите електронната книга се опитва все по-напористо

...
С напредъка на технологиите електронната книга се опитва все по-напористо
Коментари Харесай

Коя книга да изберем Електронна или хартиена?

С напредъка на технологиите електронната книга се пробва все по-напористо да измести хартиената. Младата публика протяга ръка постоянно към нея, тъй като е по-достъпна, евтина и комфортна за четене. Все отново и измежду младежите се намират такива, които считат, че нищо не може да размени неповторимото чувство да разтвориш книга с хартиени корици. Ето пет преимущества на всеки от двата типа книги:

Електронни книги:

Eлектронните книги са по-достъпни. Удобни са за четене - дребният им размер ги прави компактни за носене в чанта или раница. Също по този начин към този момент не е нужно да се чудим къде има място на рафта за новата книга, при четеца всичко е на екрана. Може да се чете и на мрачно - задоволително е просто да настроим четеца на по-висока бляскавост, вместо да търсим светли места или да святкаме лампата. По-лесно се намират книги и информация -търсенето е супер елементарно с читател на разположение. Може през търсачката да се откри всяка мечтана книга, което икономисва напъните от циркулиране в книжарници и библиотеки. Освен това има алтернатива за търсене на дума или израз и към този момент не е нужно разгръщането в търсене на избраната страница. Има функционалност и за отбелязване на думи. По-евтино е. Цената на електронните книги като устройства не е толкоз висока, а и си коства, защото се равнява на цената на няколко хартиени книги. Самите файлове с книгите могат да се смъкват гратис от уеб сайтове или да се заплатят, само че даже тогава цената им не е висока.

Хартиени книги:

Миризмата на нова книга. За разлика от електронните, хартиените книги миришат добре на хартия и мастило, миризма, с която мнозина от нас са израснали. Можеш да ги споделиш с другар - притежанието на хартиена книга дава опцията да я дадеш на другар и това да заздрави другарството ви, изключително в случай че му хареса книгата. Кой би дал електронна книга назаем? Независимост от интернет - да притежаваш хартиени книги ти дава златната опция без кабел да прехвърлиш книгата си, с цел да я четеш. Електронните книги постоянно имат една и съща корица. А книгите са странствуване и всеки обича разнородни и атрактивни корици. В четеца обаче началната страница е постоянно идентична - нормално реклама. Да изключиш четеца си не доставя такова наслаждение като да затвориш преди малко прочетената хартиена книга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР