С намиране на бързо и ефективно решение за организиране на

...
С намиране на бързо и ефективно решение за организиране на
Коментари Харесай

Търсят на пожар превозвачи до Летище Пловдив

С намиране на бързо и дейно решение за образуване на превоз на пасажери от и до Летище Пловдив се ангажира регионалният шеф на Пловдив област Йордан Иванов. На 6-и февруари 2022 година изтичат договорите на Летище „ Пловдив “ ЕАД с компанията, извозваща все още жители от и до аерогарата. Това на процедура значи, че има действителна заплаха пасажерите да останат без транспортна връзка.

Темата бе разисквана през днешния ден на проведена от Йордан Иванов работна среща. Участие в нея взеха изпълнителният шеф на „ Летище Пловдив “ ЕАД Пламен Спасов, Оперативна програма „ ОКТ “- Община Пловдив Георги Стоилов, заместник-кмета в направление „ Транспорт “ на Пловдив Тодор Чонов и кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-областният шеф Лъчезар Бакърджиев и основният секретар на Областната администрация Георги Янев. Бе разискван и проект за дълготрайно решение за организацията на превоза от и до летището.
свързани новини8286на 02.11.2021
„ Летище Пловдив “ ЕАД ще организира диалози с съществени транспортни компании, като на този стадий то единствено ще поеме извозването на пасажерите. Това ще се случва, до момента в който община Пловдив възобнови превоза по линия 2. Трябва да започва смяна на съществуващото разписание на линията, която е и главната до летището.

В дълготраен проект се разисква бъдещият превоз, обслужващ летището, да може да поеме и пасажери от село Крумово, както и да бъде ремонтирана пътната права от 500 метра, която разделя обитаемото място от летището.

Областният шеф пое ангажимент да беседва с Областното пътно ръководство в Пловдив във връзка с неработещото улично осветяване от „ Асеновградско шосе “ до терминала на летище Пловдив.

Следващата седмица Областната администрация на Пловдив ще организира среща с представители на “Летище Пловдив “ ЕАД, с цел да обсъдят в каква посока ще се развива то, както и за какво е спряна активността на „ Фонд за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България. “

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР