С награждаване на победителите в Първото в България национално състезание

...
С награждаване на победителите в Първото в България национално състезание
Коментари Харесай

Дните на медиацията във Варна завършиха

С награждаване на спечелилите в Първото в България национално съревнование по медиация за студенти приключиха Дните на медиацията във Варна. Те бяха проведени от Центърът за разрешаване на разногласия - София, Институтът по медиация и извънсъдебно разрешаване на разногласия Итера, представители на Окръжен съд и Районен съд във Варна. Събитието беше кулминационната точка в поредност начинания, целящи да разпространяват измежду жителите този различен прийом за разрешаване на разногласия отвън съда.
Областният шеф на Варна Стоян Пасев и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов поздравиха участниците в надпреварата и не скриха насладата си, че точно морският град е определен за хазаин на този първи по рода си конгрес в България. Председателят на Окръжен съд - Варна Марин Маринов уточни, че с помощта на поддръжката на партньорските организации и на институциите в региона и района, са реализирани съществени резултати по повод използването на медиацията. Той акцентира, че главен принос за това имат съдиите, които все по-активно препращат каузи за разрешаване посредством реализиране на извънсъдебно съглашение. Представителите на правосъдните институции се сплотиха към мнението, че би било добре медиацията да бъде прилагана даже преди случаите да влизат в съда, което би икономисало доста време и разноски на жителите.

В Националното съревнование по медиация се включиха над 20 тима студенти от над 8 разнообразни специалности от огромните университети в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР