С награда за премиерата на Звездното дете по Оскар Уайлд

...
С награда за премиерата на Звездното дете по Оскар Уайлд
Коментари Харесай

В Ловеч започна фестивалът „Младите в театъра 2023“

С премия за премиерата на „ Звездното дете ” по Оскар Уайлд в Ловеч на 2 октомври вечерта стартира фестивалът „ Младите  в театъра 2023 “. Това е театър на Драматичен спектакъл – Ловеч с режисьор Биляна Петрова и със завладяващата игра на актьорите Деян Жеков и Диана Спасова.

На откриването кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на Биляна Петрова, която е и шеф на театъра, плакет „ С най-хубави пожелания “. Спектакълът през юни тази година завоюва премия за постановка на фестивала " MONO AKT " в Прищина, Република Косово.

„ Запомних една мисъл от спектакъла - „ Когато в един дом сърцето е студено, в него нахлуват студени ветрове. “ Нека има доста топлота в нашия дом, дано доста любов да струи от нас. Благодарим на нашия спектакъл, който не стопира да ни радва със мощни постановки “, уточни Корнелия Маринова.

Кметът на Ловеч означи още, че градът още веднъж е театрална сцена, която притегля вниманието на цялата страна.  До петък гостуват колективи от София, Хасково, Бургас,  Куманово (Македония) и режисьор от Русия, който  води театрална работилница.

От своя страна Биляна Петрова благодари на Община Ловеч и персонално на кмета за поддръжката през всичките години.  Това е тринадесетото издание на „ Младите в театъра “.  Фестивалът има благородна задача – да се даде сцена за изява на млади режисьори.  Осъществява се с финансовата поддръжка на Министерството на културата, Община Ловеч и доста спонсори.  

На 3 октомври от 19:00 часа е спектакълът „ Дванайсета нощ ” от Уилям Шекспир, на държавна такса „ Иван Димов “ – Хасково, с режисьор Анастасия Събева.

Съпътстващата стратегия предлага театрална работилница с водещ гост-режисьорът Павел Гатилов. Във фоайето на театъра е подредена и галерия на скици и театрални костюми на учениците от компетентност „ Мода ” и „ Сценичен костюм ” от ПГО „ Мария Луиза ”- София.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР