С надграждане на Държавния хибриден частен облак (ДХЧО) публичните институции

...
С надграждане на Държавния хибриден частен облак (ДХЧО) публичните институции
Коментари Харесай

Надградиха държавния хибриден частен облак


С надграждане на Държавния хибриден частен облак (ДХЧО) обществените институции ще получат нови услуги за потребностите на е-управлението
(снимка: CC0 Public Domain)

Надградиха инфраструктурата за даване на облачни услуги, ситуирана в два центъра за обработка на данни, Контролно-технически център на Електронното държавно управление и Център за възобновяване на данни, стана ясно на заключителното събитие по план „ Надграждане и развиване на Държавен хибриден частен облак за потребностите на електронното ръководство ” .

В рамките на плана бе уголемен потенциалът на Единната електронно съобщителна мрежа, осигуряващ бърз продан на данни сред двата центъра, оповестиха от Министерство на електронното ръководство. Изграден е и предпазен интернет възел за обществени услуги на електронното ръководство и аварийно вместилище за копия на сериозни системи.

С надграждането на Държавния хибриден частен облак (ДХЧО) на обществените институции се дават услуги като виртуален център за данни, виртуален частен облак, запазване на аварийни копия, уеб-базирана е-поща и семинари, приложения за ръководство на наличие, образование, спомагателен център.
още по темата
Добавен е изчислителен потенциал от 76 сървъра, както и нови софтуерни решения, като втора платформа за виртуализация, защитни устройства на трафика от ново потомство и ръководство на услугите за логическо делене на потребителите и прехвърляне на права.

Министерството на електронното ръководство е бенефициент по план BG05SFOP001-1.005-0001 „ Надграждане и развиване на Държавен хибриден частен облак за потребностите на електронното ръководство ”, който се извършва по Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Общата стойност на плана е близо 62 млн. лева, от които малко над 9 млн. лева е националното финансиране. Партньори по плана са  Министерството на земеделието и храните, Агенцията по вписванията и Изпълнителната организация „ Инфраструктура на електронното ръководство ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР