С над 700 млн. лева повече разходи за персонал са

...
С над 700 млн. лева повече разходи за персонал са
Коментари Харесай

По-малък дефицит и 700 млн. лв. повече за заплати предвижда проектобюджетът за 2018 г.

С над 700 млн. лв. повече разноски за личен състав са планувани в проектобюджета за 2018 година, който следва да бъде утвърден от Министерския съвет и от Народното събрание. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов на конференция през днешния ден.

Сумата е по-малка от поисканите през вчерашния ден от синдикатите 920 млн. лв., които съгласно тях са нужни, с цел да се вдигнат заплатите в държавния бранш с 13%. Синдикатите обявиха, че са подготвени, като в противоположен случай заплашиха с митинги. Горанов през днешния ден посочи нарастването на учителските заплати, което ще продължи и следващата година, и сподели, че има планувано нарастване на полицейските хонорари, само че полемиките по него още не вървят.

" Следващият бюджет ще бъде с по-малък недостиг от този, който беше плануван ", уточни още финансовият министър. Той посочи, че " ръководството върви добре ", България е измежду първите 5 страни по стопански напредък в Европа, като растежът на стопанската система надминава предкризисните равнища.

" Обещали сме на Северна България автомагистрала " Хемус " и до пролетта на 2018 година тя ще бъде приключена като план до разклона Плевен - Ловеч, добави Владислав Горанов. Той уточни още ограниченията на държавното управление за понижаване на бюрокрацията, растежа на потреблението и на приходите в действителния бранш.

" Всичко това несъмнено нервира и тормози нашите съперници, които би трябвало да намерят смислени причини, с цел да се опълчват на сполучливите ни политики ", съобщи той. Според Горанов " няма по какъв начин да загубим ритъм, без значение от това, което се пробва да се трансформира в основа на политическия спор ". Той добави, че всички параметри на проектобюджета за следващата година ще са известни след към 2 седмици, когато е краят на периода за внасянето на документа в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР