С над 70 млн. лева се увеличава бюджетът по подмярка

...
С над 70 млн. лева се увеличава бюджетът по подмярка
Коментари Харесай

Договори за близо 70 млн. лева ще бъдат сключени със земеделски производители по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020 г.

С над 70 млн. лв. се усилва бюджетът по подмярка 4.1 „ Инвестиции в земеделските стопанства " от Програма за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020 г.). Това планува оповестеният за публично разискване план на заповед, с която се усилва общият финансов запас по процедура № BG06RDNP001-4.012 по подмярката.

С спомагателните средства общият бюджет на процедурата ще бъде малко над 540 млн. лева По този метод ще се обезпечи опция за подписване на контракти с всички планови оферти, получили 35 т. по критериите за асортимент, които дават отговор на условията за допустимост и финансиране.

Чрез сключването на още контракти по тези планови оферти и тяхното осъществяване до 2025 година се чака принос за реализиране на задачите на Програмата и в частност на подмярка 4.1.

Целта е да се осъществят планове, които да покачат конкурентоспособността на земеделските стопанства, като се обезпечат благоприятни условия за основаване на претовареност и по-добри условия за труд в стопанствата. Насърчава се и биологичното произвеждане на артикули, както и внедряването на нововъведения, цифрови технологии за произвеждане и организация в селското стопанство. Ще се основат благоприятни условия за автоматизиране на работните процеси в земеделието.

Писмени оферти и мнения по горепосочените документи могат да се изпращат в период до 02 ноември 2023 година, в това число, посредством ИСУН 2020 или на е-поща: [email protected].
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР