С над 40% по-ниски са цените на млечните продукти –

...
С над 40% по-ниски са цените на млечните продукти –
Коментари Харесай

Владимир Русев от „Ел Би Булгарикум“: Вече имаме 40% по-ниски цени на сиренето и кашкавала

С над 40% по-ниски са цените на млечните артикули – сиренето и кашкавала, при опазване на същото качество. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ изпълнителният шеф на „ Ел Би Булгарикум “ Владимир Русев.

„ След като анализирахме обстановката вътре в сдружението и договорите с доставчиците ние започнахме да предоговаряме тези условия, стартирахме развой на оптимизация вътре в индустриалните ни цехова, в развой сме и на диалози сме и с нашите снабдители за гарантиране на качеството на суровото мляко “, изясни той.

От през днешния ден продуктите на държавното сдружение " Ел Би Булгарикум " ще се оферират във фирмените магазини на съюза

Русинов акцентира, че са свалили цените от 1,50 лева за литър сурово мляко до 1,08 лева, като в този момент подписват контракти на 85-90 стотинки. Оптимизирани са и цените на газьола в индустриалните бази. „ Цените на всичко останали първични материали, които използваме при производството на сирене и кашкавал, също са понижени “, добави той.

Изпълнителният шеф на „ Ел Би Булгарикум “ заяви, че с изключение на на кашкавала и сиренето държавната компания е коригирала ценит4е и на свежите млечни артикули. Според него единствено ежедневните оптимизации ще доведат до трайно намаление на тези цени.

Проверка на bTV в два хипермаркета сподели, че там млечните артикули на държавния млекопреработвател към момента са по-скъпи

„ Оборотът на компанията се усили съвсем двойно – до 26 април нашето счетоводство би трябвало да показа финансов отчет за първото тримесечие и тогава ще забележим резултатите. Предвид спазването на икономическите правила за себестойност и образуване на цена имам вяра, че ще сме на плюс “, сподели още Русинов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР