С над 3000 шарана зарибиха язовир „Доспат“. Намаляването на рибата

...
С над 3000 шарана зарибиха язовир „Доспат“. Намаляването на рибата
Коментари Харесай

Зарибиха язовир „Доспат“ с над 3000 шаранчета

С над 3000 шарана зарибиха язовир „ Доспат “. Намаляването на рибата се дължи на продължителните горещини това лято, както и на бракониерски улов. Рибките, които са с друга величина, са пуснати във водите на язовира, оповестяват от БНР.

Шаранчетата са взети от региона на Пловдив. Инициативата е на община Доспат и неизвестен донор, сподели зам.-кметът на общината Славейко Сельошев.

Дарителят декларирал подготвеност в близко бъдеще още веднъж да даде безплатно зарибителен материал за язовира. Защото потребността от зарибяване на язовира е извънредно належаща. Според Сельошев има нужда от зарибяване с пастървови типове, шаранови, каракуда и червеноперка.

Запасите в язовира са намалели доста. Рибарите рядко са хващали риба през тази година. Намаляването ненапълно се дължи на продължителните горещини през това лято.

Бракониерството в региона на „ Доспат “ е сведено до най-малко, само че към Сърница, в пазарджишката част на язовира, нещата стоят по-зле, разяснява още зам.-кметът Славейко Сельошев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР