С над 2,5 млн. лева възстановяват на участъка при 10-ти

...
С над 2,5 млн. лева възстановяват на участъка при 10-ти
Коментари Харесай

С над 2,5 млн. лв. възстановяват участък от път Видин-Кула-Връшка чука

С над 2,5 млн. лв. възвръщат на сектора при 10-ти км на път II-14 Видин-Кула-Връшка чука. Подписан е контракт за строителен контрол при осъществяване на укрепителните действия в правата сред селата Бела Рада и Войница.

Той ще бъде реализиран от " Пътинвест-инженеринг " АД. Предстои и сключване на контракта за осъществяване на строителните работи. Обществената поръчка ще бъде предоставена на " ИСА 2000 " ЕООД.

Договорът за осъществяване на строително-монтажните работи е за 2 534 036 лева с Данък добавена стойност, а за контрол - 39 384 лева с Данък добавена стойност.

Интензивни превалявания през 2014 година засилват свлачищна зона на път ІІ-14 в сектора от км 10+100 до км 10+260 и провокират проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини , достигащи над 1 м в дълбочина и ширина. Разрушен е и тръбен улук при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на срутване се форсира и провокира проваляне на пътната настилка.

Това постанова възлагането на проектантски работи, които да изяснят аргументите за зародилите дестабилизационни процеси, да се предложат съответни ограничения и механически план за трайно подсилване и възобновяване на засегнатия сектор.

Отсечката е затворена за придвижване, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут - по остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор. Скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Поставена е нужната пътна сигнализация.

Проектът за възобновяване на сектора при 10-ти км на пътя Видин-Кула -Връшка чука планува построяването на укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на правата. Ще се усъвършенства отводняването и ще бъде реконструиран компрометираният улук. Срокът за осъществяване e 110 дни.

Обектът е препоръчан за финансиране по предпочитана ос 4 " Превенция и ръководство на риска от наводнения и свлачища " на Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР