С над 15 млн. лева са намалени задълженията на община

...
С над 15 млн. лева са намалени задълженията на община
Коментари Харесай

С над 15 млн. лева са намалели задълженията на община Перник

С над 15 млн. лв. са понижени отговорностите на община Перник за последните четири години, заяви на конференция кметът Вяра Церовска.

От 37 621 113 лева - през 2015 година, в този момент общо задълженията на общината възлизат на 22 млн. лв.. Изцяло са погасени отговорностите към Национална агенция за приходите, възлизащи на 5 млн. лв.. Борчовете към снабдители от 13 597 640 лева са сведени до 4 млн. лв..

"Заварихме община Перник във финансова кома. Дълговете ѝ съставляваха 2/3 от годишните доходи и Перник освен не можеше да се развива, само че и бе спъната активността на институциите. В началото в кабинета ми влизаха единствено кредитори ", сподели кметът, представен от Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че е била направена стратегия за финансово излекуване на общината, утвърдена от Министерството на финансите. Според Церовска намаляването на задълженията се дължи на прецизната финансова дисциплинираност. Перник се причисли към групата български общини, с които "Национална компания индустриални зони " ЕАД си сътрудничи за привличането на вложения и за построяването на индустриални паркове, уточни Церовска.

По думите ѝ община Перник се намира на отзивчиво място и има оповестени терени с повърхност 346 261 кв. м за индустриална зона.

Вяра Церовска направи през днешния ден доклад за свършеното по време на мандата. Изградихме дълго чаканата велоалея с дължина 6,6 км и подменихме спирките, сподели още Церовска. По думите ѝ за екипа ѝ е горделивост ремонтът на подлеза на жп спирка "Даскалово ", който беше "замразен " повече от 35 години. Кметът означи, че напъните на екипа са били ориентирани и към възстановяване на градската среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР