С над 10 автобуса от различни градове в страната, запушващи

...
С над 10 автобуса от различни градове в страната, запушващи
Коментари Харесай

Протестни автобуси блокираха Дондуков

С над 10 рейса от разнообразни градове в страната, запушващи велоалеята на бул. Дондуков, идват протестиращите против държавното управление, заяви БГНЕС.

Протестът е против цените на горивата. Исканията им са дизелът и бензинът да са под 2 лв., а на газта под 1 лев. Националният цивилен митинг е подсилен от обединявания транспортен отрасъл у нас. Протестиращите скандират " оставка ". На задния вход на Народно събрание стачкуват симпатизанти на Движение за права и свободи, които също желаят оставката на кабинета " Петков ". Към тях се причисли водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски- депутатът не участва в пленарна зала.



Още през вчерашния ден, цената на бензина бе водеща тематика в Народното събрание, която провокира неодобрение. Проблемът с горивата не е толкоз от скоро, тъй като когато стартира коронавирус рецесията, цената на едро на горивата не е понижена по веригата. Още тогава Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане против " Лукойл Нефтохим ", тъй като има напън против търговците на горива. Комисия за защита на конкуренцията има изказвания за осъществени нарушавания от страна на " Лукойл Нефтохим ".



Същевременно, до момента в който има неодобрение от страна на превозвачите, втори ден се организират два митинга, които са " за " и " срещу " ръководещите. Те, обаче, за разлика от през вчерашния ден ще са с разменени местоположения. От южната страна на постройката на Народното събрание ще са подкрепящите държавното управление на Петков, а от северния вход на Народното събрание ще са протестните дейности против ръководещите.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР