С над 1 милиона лева спестявания е емигрирал Васил Василев-Зуека,

...
С над 1 милиона лева спестявания е емигрирал Васил Василев-Зуека,
Коментари Харесай

Зуека избяга с над 1 млн. лева

С над 1 милиона лв. спестявания е емигрирал Васил Василев-Зуека, научи „ Уикенд” от сътрудници на комика. Благодарение на впечатляващата сума, артистът може умерено да претърпява без терзания за утрешният ден, дружно със брачната половинка си Ани Вичева и дребният им наследник Стефан.

За изненадващото бягство на Зуека се разбра от негово изявление наскоро. В него комикът призна, че от три месеца се е изнесъл от страната и няма никакви проекти да се завръща още веднъж тук. Освен на отмора или посетители при другари и родственици. Повод за крайното му решение е разочарованието от ставащото в страна.

„ От 31 години у нас съвсем нищо не се промени. Има някакви неща, само че те са дребнички. Главното, значителното, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило. Ние сме най-бедната страна, страната, която не се чува на никое място, която постоянно ще слугува и за народа ще е доста неприятно, не за ръководещите. Ясно е защо”, проплака разочарованият артист.

Зуека отхвърли да каже къде е новото му леговище. Уточни само, че в новата му татковина има закони, които се съблюдават, а политиците не са толкоз крадливи. Макар и на 56 години, Василев избира бягството в чужбина, с цел да обезпечи по-добро бъдеще за дребният си наследник Стефан. Малчуганът към този момент е записан в първи клас и след седмица стартира учебно заведение, похвали се гордият баща.

Близки на артистът разкриха, че артистът и фамилията му са се преселили в Испания. Там от години живее сестрата на брачната половинка му Анна Вичева. За нито един от тримата промяната на мястото не е потрес. Те и досега съвсем всяко лято са в испанското градче на посетители. Така е и тази година, с разликата, че след почивката не помнят да се върнат назад.

Месеци след съдбовното решение, фамилията на Зуека гледа и към нови планове. Съпругата му към този момент оглежда помещение в центъра на града, където да открие ресторант. Комикът от своя страна непрекъснато се забавлява рисувайки картини. Страст, която открива у себе си по време на пандемията и нуждата да стои непрекъснато затворен вкъщи. Макар и самообразован, Зуека има същински гений, а картините му се продават като топъл самун, тъй като в действителност са доста положителни. Самият артист се похвали, че има над 310 подготвени платна, 260 от които към този момент са продадени. Клиенти са му българи от Съединени американски щати и Западна Европа. Според осведомени цената на всяка картина е сред 1000 и 3000 лева Така единствено от заниманието си Зуека съумява да си докара за една година близо половин милион лв.. Извън заплатата като водещ.

Идеята да напусне България надалеч не е спонтанна, настояват близки до артистът. Подготовката за емиграция стартира още преди няколко години. За задачата Зуека стартира да разпродава парцелите си. Първа на тезгяха е извадена къщата в софийското село Лозен. Тя бе и първото му фамилно гнездо, откакто се залюбиха с Ани Вичева. През 2013 година за нея Василев заплати близо 400 000 лв.. Веднага след договорката последваха главен ремонт и ново обзавеждане, трансформирали спретнатата къщичка в първокласно жилище. При раждането на сина им Стефан, артистът и половинката му се реалокираха още веднъж в София, а къщата е изтъргувана за над половин милион лв.. След като фамилията взема решение да емигрира, апартаментът от 142 квадрата, в топ центъра на столицата също е шитнат. Според осведомени цената е много над половин милион.

Отделно Зуека има и много солидни спестявания, които също ще са от изгода в странство. Участието му в разнообразни шоу стратегии, театрални постановки и филми му разрешават да натрупа забележително положение. Огромна част от хонорарите му се заплащат на името на компанията му „ Дрийм артист”. Само за предходната година комикът е проработил близо 360 хиляди лв., демонстрират документите на компанията. Подобни са сумите и за предните пет години.

Самият артист и половинката му не са от най-разточителните. За това и единствено от възнаграждения за участия съумяват да спестят солидна сума, описват техни близки. С парите от продажбата на парцелите и картини сумата набъбва до над 1 милион лева Така щастливите емигранти в Испания може несмущаемо да се радват изцяло справедливо на живота, без да мислят за дребните грижи. И то със спестявания, изкарани с почтен труд.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР