С началото на учебната година ще бъдат запълнени учителските места

...
С началото на учебната година ще бъдат запълнени учителските места
Коментари Харесай

Министър Вълчев: С началото на учебната година ще бъдат запълнени учителските места в страната

С началото на образователната година ще бъдат запълнени учителските места в страната, увери министърът на образованието Красимир Вълчев, който бе в Кюстендил за работни срещи. На някои места ще останат учители в пенсионна възраст, а на други - учители по други предмети, които ще съвместяват. С редица ограничения от Министерството ще се опитат да стимулират от ден на ден хора да се занимават с учителската специалност. Сред тях са и нарастването на заплащането, каквото се планува с 20% от 1 януари.
 Кюстендил
В момента най- огромен проблем се оказва неналичието на учители по математика, осведомителни технологии, езици и физически науки. „ До 10 години проблемите в тази тенденция ще се задълбочат. Направихме една осведомителна система, която следва да започва. Тя ще демонстрира къде в страната какви учители се търсят. Така всички завършващи ще могат да се записват в тази система и да схванат къде са нужни учители ”, сподели министърът.
 Кюстендил

 Кюстендил
Все повече институции да се включат в механизма за обгръщането и задържането на децата в учебна възраст в школата, към това са ориентирани напъните на Министерство на образованието, изясни министър Красимир Вълчев в Кюстендил. „ Например с Национална агенция за приходите ще обменяме информация за децата, които не са открити, за това дали родителите им записват трудови контракти или някакъв различен документ. Така ще може да се даде информация към съответния екип за обсег и да се задейства механизма за обгръщането на децата в учебно заведение. През тази година работата по механизма би трябвало да бъде по-ефективна и фокусирана, откакто към този момент имаме значително лист с децата в риск ”, съобщи Вълчев. Той добави, че  записването на детето в учебно заведение е единствено един еднократен акт, като доста по-важно е ежедневното изпитание, за което се разчита най-вече на учителите, които би трябвало да ги стимулират да се включат в образователният развой.
 Кюстендил

 Кюстендил
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев взе участие в районно заседание с представители на локалните общини, шефове на учебни заведения и детски градини и с представители на национално представителните синдикални организации. Министърът бе посетител в детска градина " Мечта ". Освен нея той посети още IV ОУ " Иван Вазов " в Кюстендил и ОУ " Христо Ботев " в село Невестино.​
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР