С началото на сезона на в може да започне потоп,

...
С началото на сезона на в може да започне потоп,
Коментари Харесай

Мегабедствие в Калифорния предрекоха учени

С началото на сезона на в може да стартира потоп, чиито последствия ще се окажат по-сериозни от земетресенията и горските пожари, които са обичайни за западното крайбрежие на Съединени американски щати, заяви ABC News, представена от БГНЕС.
В обявата се споделя, че проливните дъждове в Калифорния може да продължа цялостен месец. В този случай върху щата ще се излетят от 3 до 6 метра превалявания, а всеки от най-големите градове на щата ще се окаже под 5 метра вода.
 Огненото злополучие в Калифорния към този момент е най-смъртоносното в историята на Съединени американски щати Огненото злополучие в Калифорния към този момент е най-смъртоносното в историята на Съединени американски щати
Броят на изчезналите в резултат на опустошителните пожари в Калифорния е към този момент 631 души, споделиха управляващите, като в това време са били...
Бедствието ще удари Сан Франциско, Лос Анджелис, Сан Диего и Сакраменто, това ще провокира хиляди свлачища, ще се скъсат огромни язовирни стени, съществени вреди ще понесе селското стопанство.
„ Това може да звучи като от филм-катастрофа, само че сходно злополучие е освен допустимо, само че към този момент се е случвало ”, написа в публикацията. Става дума за мегабедствието през зимата на 1861-1862 години. То бе белязан с рекордно количество жертви и опустошения. „ Наводнението потопи четвърт от домове в Калифорния... То унищожи една трета от облаганите с налози земи на Калифорния и докара щата до фалит ”, описа сеизмоложката Люси Джонс.
Тогава столицата на щата трябваше краткотрайно да бъде преместена от Сакраменто.
Продължилите няколко седмици дъждове доведоха до такава степен, че потоците вода заляха доста част от Централната котловина, създавайки цяло вътрешно море с широчина от 65 километра и дължина от 240, описа климатологът Дениъл Суейн. По думите му, стихията погуби живота на един % от популацията на Калифорния, което към оня миг е било 400 000 души.
 Престъпна немарливост на ЕРП е довела до огненото злополучие в Калифорния? (ВИДЕО) Престъпна немарливост на ЕРП е довела до огненото злополучие в Калифорния? (ВИДЕО)
Възможно ли е огненото злополучие, което опустоши в последните седмици Калифорния и лиши живота на 42-ма души, да е провокирано от прест...
Джонс и Суейн считат за изцяло реалистично повторението на нещастието отпреди век и половина и създадоха модел по какъв начин това може да се случи. Според изчисленията на учените, по време на мега бедствието през XIX век проливните дъждове траяли 25 дни и това е било задоволително да бъде залята една четвърт от всички постройки в щата.
„ Говорим за злополука с вреди за трилион $. Така че това е в действителност високо ниво от позиция какви ще бъдат дълготрайните последици за Калифорния ", сподели Суейн.
Учените считат, че стихията ще провокира " значително " количество жертви, най-малко 1,5 млн. поданици на щата ще би трябвало да бъдат евакуирани.
Джонс и Суейн подчертаха, че мегапотопът е не просто идея, а наложителност. По годишните кръгове на дърветата те са могли да изяснят, че през последните 1800 години Калифорния е претърпяла минимум 6 потопа, надхвърлящи по мащабите си бедствията от 1861-1862 години.
 Снежно злополучие връхлита и Щатите Снежно злополучие връхлита и Щатите
Не единствено у нас не престават да падат снегове. Съединени американски щати се приготвят за нови снежни стихии. Близо 3000 полета са анулирани по Източното крайбрежие...
Според учените, в случай че злополуката погуби един % от популацията на щата, жертви ще станат 400 000 и това ще бъде най-голямото естествено злополучие в историята на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР