С наближване на дена за ротация словесните престрелки между ПП-ДБ

...
С наближване на дена за ротация словесните престрелки между ПП-ДБ
Коментари Харесай

Ананиев: Искаме да бъде довършена правосъдната реформа, призовавам Сарафов да се оттегли

С наближване на дни за ротация словесните престрелки сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС стават все по-чести и затрудняват договарянията за идната ротация в ръководството на 8 март.

" Виждаме едно бавене и някакви странни придвижвания на господин Борисов. Той наподобява на човек в политическа нервна рецесия. Отне ни към месец да изготвим законодателната и управническата стратегия. В момента сме свършили част от нещата в нея, а други предстоят. Имаме неща за дотъкмяване. Говорим на неща, които не са нови - те са в меморандума, който желаеме да бъде изпълнен. Но се запитвам, желае ли Борисов въобще Габриел да заеме поста ". Това сподели депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в ефира на NOVA в коментар на напрежението сред сътрудниците в " сглобката " дни преди да пристигна денят, в който ротацията да се случи сред " сътрудниците ".

По думите му Бойко Борисов " се тормози, че губи надзор и ще има ново водачество в ГЕРБ ".

" Досега той постоянно е бил единственият министър председател от ГЕРБ. Сега ще има друг министър председател, ще има ново водачество. Може би се тормози, че не може да управлява госпожа Габриел по някакъв метод и ще загуби надзор. Вижда се, че се пробва да постави някакви нови лица, нови министри в кабинета. Иска да постави настойници на Габриел, които да му подсигуряват по някакъв метод какво ще се случва ", разяснява Ананиев.

Според него Мария Габирел и Николай Денков работят доста добре, съблюдават обещанията, които сами са дали, и в един миг " Борисов излиза с ултиматум и с съдружно съглашение, което никой не е виждал ".

" Защо би трябвало да се чака до 6 март? Къде е това съдружно съглашение? Не сме довършили предходната си стратегия. Защо се вкарват нови неща? ", попита още Ананиев.

Според него " Борисов го играе ядосан, а Пеевски излиза да го пази ".

Атаниев счита, че с цел да се реализира единодушие, би трябвало да се довърши това, което е заложено, а редом може да се договаря за по-дългосрочно съглашение.

Попитан от какво няма да правят отстъпка, депутатът от ПП-ДБ сподели, че техните цели са декларирани още през цялото време - едно от тях е битката с корупцията. Искаме да бъде довършена правосъдната промяна и няма да подпишем никакви съдружни съглашения нито в Нотариуси, нито с джуджета ", сподели той.

Ананиев е и част от парламентарната комисия за следствие на проблема към Мартин Божанов - Нотариуса.

" Атаките против Веселин Денков са почнали след наличието му на летните митинги през 2020 година против държавното управление на Борисов. Оказва се, че има връзка сред политическата и правосъдната система. Призовавам Сарафов да се отдръпна до избора на нов Висш съдебен съвет и нов Инспекторат. Той е бил част от тази правосъдна система. С акциите в прокуратурата остава чувство, че има развой по почистване на сметки ", акцентира той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР