С наближаващите Коледни и Новогодишни празници хората, заразени с настроение

...
С наближаващите Коледни и Новогодишни празници хората, заразени с настроение
Коментари Харесай

Да опазим дома си от крадци по празниците

С наближаващите Коледни и Новогодишни празници хората, инфектирани с въодушевление и празничен дух, стават малко по-непредпазливи. Купуването на дарове е прелестно занятие, което би трябвало да донесе наслада на всички и по тази причина е значимо да се положат оптимални старания за предварителната защита на джебчийските обири. 

А по какъв начин да бъдем сигурни всред тълпите по време на извършване на покупки:

- Добре е да не се носят огромни суми  пари, а  ако въпреки всичко се постанова - да бъдат разграничени на части и сложени на разнообразни места. При разплащане на сметки, да не се отваря необятно портмонето, с цел да не се изостря вниманието и интереса на джебчиите. 
- При попадане в тълпа, чантите би трябвало да бъдат притиснати компактно до тялото начело, тъй че контролът над тях да е непрестанен. 
- Портфейлът или парите не трябва да се оставят без контрол. Без значение дали е по време на пробване на дреха, ядене в заведение или просто отмора.
- При прилагане на банкомат закрийте клавиатурата с ръка! Уверете се, че индивидът зад Вас няма видимост. Препоръчва се потреблението на банкомати, ситуирани вътре в постройките на банки. Важно е банковата карта и пин кодът да не се съхраняват на едно и също място.-->
- Не оставяйте във външни джобове на яке или друга дреха скъпи движимости или пари!
- Когато паркирате колите си, не би трябвало да оставяте в тях на видно място скъпи движимости, техника, чанти с пари или документи. В автомобила не се оставят на видно място кашони или опаковки.
- Избирайте място за паркиране на колата на добре осветени, многолюдни места и постоянно, при опция, на охраняеми паркинги и гаражи. 

Почивните дни към Коледа и Нова година, с изключение на страсти и богати трaпези, дават благоприятни условия за пътешестване в страната и чужбина . И тази година доста българи ще изоставен домовете си, с цел да гостуват на свои близки и другари.
 / iStock/Getty Images
Добре е да се вземат ограничения за предотвратяване на жилището и скъпите движимости преди тръгване. Ежегодно от полицията напомнят на всички жители да бъдат внимателни, виновни и да не позволяват немарливост към имуществото си.

Какви са главните препоръки на криминалистите за сигурността на домовете ни:

- Да запазим поверителност по отношение на идните си проекти. Споделянето на желанията за отсъствия от вкъщи с необятен кръг от хора не е целесъобразно.  
- При овакантяване на дома за празниците, парите и скъпите движимости не трябва да бъдат оставяни в жилището, без съответните ограничения за сигурност. Интерес за крадците провокират пари, украшения от доблестен метал и компактната техника - видеокамери, мобилни телефони, портативни компютри, цифрови фотоапарати.
- Оставете осветлението включено, в случай че жилището ще е празно единствено за една нощ. Ако отсъствието ще е по-дълго, се погрижете да пандизите добре всички порти и прозорци. Осигурете непосредствен, който да наглежда жилището.
- Не оставяйте ключове от вкъщи си на леснодостъпни места.
- Бъдете деликатни кого и по какъв начин пускате у дома! Доносниците на крадците са най-разнообразни.  
- Ако бъдат видяни съмнителни следи от взломяване или бъде усетено сходно желание, е време за позвъняване на тел. 112. Съпричастността към съседите е доста значима, тъй като никой не е застрахован.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР