С наближаващата следваща вълна, ако няма достатъчно ваксинирани хора, има

...
С наближаващата следваща вълна, ако няма достатъчно ваксинирани хора, има
Коментари Харесай

Еврокомисар не изключва български вариант на COVID-19, ако не увеличим ваксинацията


С наближаващата последваща вълна, в случай че няма задоволително имунизирани хора, има риск България да се трансформира в клъстер. Това е огромен риск за България, само че и за всички останали жители. За това предизвести европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон на конференция, отдадена на имунизациите и имунизационните тактики против COVID-19.

По думите му рискът е за хората, тъй като Европейски Съюз знае по какъв начин се развива вирусът. Ако прекомерно доста хора не са имунизирани ще се усили разпространяването на вируса и оттова ще се получат нови разновидности и разновидности , предизвести Бретон. В интерес на всички е да имаме отговорност към личното си население, само че и във връзка с другите страни, добави той.

" Трябва имунизация, имунизация, имунизация и да се употребява цифровият пропуск. Навсякъде имаше въпроси и подозрения, освен в България, само че аз съм оптимист, че в България ще се подобрят нещата. Ако не се направи нищо през зимата, е допустимо да има български вид на вируса и ново потомство вид на ковид " , посочи Бретон.

Той вижда подправени вести, съгласно които Европейския съюз дава заповеди да се прави това или това - това не било правилно. Единствено държавните управления имат властта и задължението да създадат всичко, с цел да защитят популацията си , само че ние сме солидарни, посочи Бретон.
 Под 7500 са пациентите с COVID-19 в лечебните заведения в страната
Под 7500 са пациентите с COVID-19 в лечебните заведения в страната

2785 са новите случаи за денонощие

Иначе Бретон изясни, че имунизационната тактика за COVID-19 в света пожъна огромни триумфи и с помощта на нея 75% от популацията в Европа е изцяло имунизирано. Поради тази причина била отворена стопанската система, учебните заведения и заради имунизирането европейците са добре готови за новата вълна на пандемията. В някои от страните в Европейския съюз равнището на имунизация е прекомерно ниско, което слага в риск популацията и континента, уточни Бретон.

Той е дошъл в България, с цел да разиска с управляващите и лекарите по какъв начин може да помогне за увеличение процеса на имунизацията и гарантиране, че опазването на здравето у нас ще получи всичко належащо. Отговорността за здравето е отговорност на обособените страни членки. Европейски Съюз има нулева отговорност за здравните акции в обособените страни. Отговорност на България е да разгърне лична здравна тактика, само че е моя отговорност че ще получи това, което има потребност съответната страна, с цел да се бори с пандемията, акцентира Бретон.
 Световната банка предложи на България помощ за справяне с ковид
Световната банка предложи на България помощ за справяне с ковид

От банката са обезпокоени от ниския % имунизирани...

Според него единственият инструмент за битка с пандемията са имунизациите. 3 милиарда са имунизираните на планетата, регистрира европейският комисар и на няколко пъти повтори, че точно имунизациите са единственият метод да се преборим с пандемията. Бретон обаче недоумява за какво процентът на имунизираните хора в България е 30%, до момента в който в цяла Европа този % е 76%.

" България не е остров, а е доста значима страна - също толкоз значима, колкото другите. Може да си има съответна причина имунизацията да е на толкоз ниски нива, само че за какво при вас са толкоз ниски равнищата на имунизация, а при другите 76% ", запита Бретон.

На въпрос на News.bg по какъв начин тъкмо и с какво ще ни помогне, в случай че балканското мислене е малко по-различно от европейското, като е настроено малко или доста антиваксърски, Бретон съобщи, че не мисли, че България е настроена антиваксърски по отношение на имунизациите и имунизационното покритие. Има антиваксъри в Европа, Франция, Англия. Няма страна, която да е повече или по-малко антиваксърски настроена, посочи европейският комисар.
 ECDC: България е страната с най-ниска имунизация в Европа, ограниченията би трябвало да останат
ECDC: България е страната с най-ниска имунизация в Европа, ограниченията би трябвало да останат

Ваксината ще е билет назад към нормалността

Той уточни, че 60% от популацията в България е дало отговор, че има намерение да се имунизира, преди имунизациите да влязат в употреб а. Когато обаче стартира акцията, това се е трансформирало, само че това нямало нищо общо с политиката. Една година по-късно разполагаме с резултати и първоначално е обикновено човек да се пита, да се колебае, само че в този момент, една година по-късно, след въвеждането на имунизацията няма странични резултати и имунизациите са ефикасни, акцентира Бретон.

Не бива политиката да се бърка с науката и това не би трябвало да се отразява на хората. Работа на Бретон е да подсигурява, че българската здравна система ще получи всичко в точния момент.
 Богдан Петрунов: На последно място по имунизация сме, само че на първо по нелепост
Богдан Петрунов: На последно място по имунизация сме, само че на първо по нелепост

Железен факт е, че 95% от умрелите в международен мащаб са неимунизирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР