С наближаването на зимата и първата година от нахлуването на

...
С наближаването на зимата и първата година от нахлуването на
Коментари Харесай

The New York Times: Путин готви руснаците за дълга война

С наближаването на зимата и първата година от нахлуването на Русия в Украйна идващия месец, президентът на страната Владимир Путин се е отказал от предходните си старания да защищити обществото от болката на войната и в този момент се стреми да приготви руснаците и личната си войска за идната дълга борба, написа The New York Times, представен от организация „ Фокус “.

На фрагменти, публикувани от Кремъл в навечерието на Нова година, се вижда по какъв начин президентът Владимир В. Путин беседва с бойци, като ги увещава: „ Не можем да се откажем от нищо. Трябва единствено да се бием, единствено да напредваме “.
След това прибавя: „ Разбира се, има още доста неща, които би трябвало да се създадат. “

„ Той стана доста по-малко спокоен, доста по-малко оптимистичен “, споделя Татяна Становая, съветски анализатор, която учи Путин за своята компания за политически разбори R.Politik. " Можете да усетите известно безпокойствие, предпочитание да активизира всички вероятни сили за реализиране на задачите си. “

Поддържайки невисок профил тази седмица по време на удължените новогодишни празници на Русия, Путин не направи изказване по отношение на ракетната офанзива на Украйна в град Макеевка предишния уикенд. Полученият проливен дъжд от рецензии от провоенни блогъри в обществените медии беше ориентиран към съветските командири и пощади самия Путин, модел, явен от месеците на гафове на съветската войска, написа New York Times.

Министерството на защитата на Русия излезе с изказване във вторник, в което се споделя, че броят на починалите при удара е достигнал 89 военнослужещи, в това число заместник-командир на полка. Украински публични лица настояват, че жертвите са доста повече. Нито едно изказване не може да бъде без значение доказано, отбелязва изданието. В изказването се споделя също, че главната причина мястото да бъде атакувано е потреблението на мобилни телефони от бойци - фактор, който съветските военни блогъри са показали като накърнимост.

Възпоменателна работа във вторник в град Самара, откъдето са доста от жертвите на Макеевка, прикани за възмездие против Украйна, съгласно видеоклипове и известия в локалните медии. В отчетите не се загатва никаква рецензия към длъжностните лица, виновни за войната.

Все отново извънредно бързият отговор на съветското министерство на защитата, което призна всеобщите жертви в Макеевка ден след офанзивата и даде обещание да даде „ цялата нужна помощ и поддръжка “ на фамилиите на починалите, демонстрира, че Кремъл се стреми да стане повече транспарантен вкъщи, в сравнение с беше в първите месеци на войната, показват от редакцията на вестника.

Това беше в контрастност с потъването през април предходната година на флагмана на съветския Черноморски флот „ Москва “. Кремъл в никакъв случай не призна, че е бил ударен от украински ракети, нито е актуализирал данните за един погубен моряк и 27 изчезнали без новини, което разочарова членове на фамилиите на екипажа.

" През по-голямата част от предходната година господин Путин излъчваше атмосфера на убеденост, като в същото време позволяваше животът в Русия да върви обикновено. Неговият контракт с обществеността беше явен: оставете политиката и борбите на нас и няма да почувствате забележителна болежка от нашата оправдана " специфична военна интервенция “ в Украйна “, написа NYT.

" Това завърши през септември, когато контраофанзивата на Украйна смая Кремъл и господин Путин подреди боен набор, който твърдите поддръжници на войната описаха като от дълго време просрочен. Сега господин Путин удвоява напъните си да притегли съветското общество още повече във военните старания “. Новият метод е демонстриран ясно в събота, когато Путин наруши традицията и изнесе своето необятно гледаното си новогодишно послание не в Кремъл, а във военна база, с хора в униформи на назад във времето.

Годишната тирада нормално изобилства от аполитични банални изречения - новогодишната вечеря за милиони съветски фамилии. Този път съветският президент сервира своя роман за Запада, който се стреми да унищожи Русия. " Западът излъга за мира, до момента в който се готвеше за експанзия “, съобщи той. " Те цинично употребяват Украйна и нейния народ, с цел да отслабят и разделят Русия “.

Това беше последният и може би най-поразителен образец, когато господин Путин се пробва да приготви руснаците за дълга война, акцентира изданието. Американски чиновници споделят, че виждат, че Кремъл най-сетне стартира да се учи от грешките си на бойното поле. Русия усъвършенства защитата си и изпраща повече бойци към предните линии и сложи един военачалник, който да управлява войната, който съумя да провежда отстъплението от украинския град Херсон с минимални жертви през ноември.

Руските командири също обществено обуздават упоритостите си. Генерал Валерий Герасимов, шеф на съветския общоприет щаб, сподели на 22 декември, че актуалният фокус на Русия е стеснен до опит за завладяване на останалата част от региона на Донецк в Източна Украйна, напомня вестникът.

" Целият Запад се сплоти против нас, с цел да ни унищожи “, съобщи Екатерина Колотовкина, началник на войнишки филантропичен фонд и брачна половинка на съветски военачалник, воюващ в Украйна, на митинга в Самара, повтаряйки съществена теза на държавната агитация.

В обществените медии първичните апели на провоенни съветски коментатори да бъдат упрекнати чиновници, виновни за загубите в Макеевка, в държавна измяна, отстъпиха място на по-предпазлива рецензия на локалните военни решения и препоръки за отбягване на бъдещи бедствия. Никой не наподобява да насочва рецензии към Путин, а се виждат завоалирани офанзиви, по-често ориентирани към неговите висши чиновници.

Инстинктът да се отклонява виновността от Путин е явен в обява на авторитетен съветски боен блогър Анастасия Кашеварова, родом от региона на Самара, в понеделник вечерта. " Да, Владимир Владимирович, ние обичаме страната си “, написа тя, имайки поради господин Путин. " Обичам Русия толкоз доста, само че ненавиждам съответни персони от вашето обграждане “.

Но някои анализатори считат, че към момента може да се стигне до изблик на митинг. Михаил Виноградов, съветски политолог, означи, че публичната реакция към военните жертви при руската инвазия в Афганистан през 80-те години " не се е случила незабавно, не и през първата година от войната “.

Фактът, че публичната реакция против господин Путин в Русия към момента не се е материализирала, може да значи едно от двете неща, споделя Виноградов: или политическата система е " оптимално постоянна “, или възприятията на отчаяние последователно се натрупват и „ може някой ден да доведат до деятелен изблик. “

" И двете хипотези имат право на битие “, счита той.

За Кремъл освен войната може да внесе политическа неустойчивост през тази година. Следващите президентски избори в Русия са планувани за март 2024 година Независимо че Путин няма да се сблъска с същинска електорална конкуренция, датата остава значима, тъй като анализатори и членове на съветския хайлайф всеобщо я виждат като миг, в който Путин, на 70 години, може обясни кой желае вероятно да го наследи, написа изданието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР