С наближаването на Световното първенство в Катар продължаваме да ви

...
С наближаването на Световното първенство в Катар продължаваме да ви
Коментари Харесай

Лицата на NOVA преди Катар 2022 - Петър Иванов: Франция е едно ниво над останалите фаворити

С наближаването на Световното състезание в Катар продължаваме да ви срещаме с лицата на NOVA , които ще отразяват огромния шампионат, който започва на 20 ноември.

Днес ще ви представим Петър Иванов, който ще бъде един от коментаторите по време на Мондиала в азиатската страна. Той показа кои са огромните любимци за спечелването на шампионата, само че избра да не разкрива на кой тим ще симпатизира на огромния конгрес.

Кой е огромният любимец за продобиване на Световното състезание?

- Трудно ми е да открия любимеца и въпреки всичко ще кажа Франция. Четири години след шампионата в Русия „ петлите “ не престават да стоят най-стабилно. Мисля, че изобилието от качество в офанзива ги слага на едно равнище над всички кандидати за купата. Имаше някои съмнения в последните дуели на Франция, свързани с множеството опити и ротации, които Дидие Дешан си позволяваше. Струва ми се, че, в случай че нещо съумя да потвърди този тим на Франция, то е, че умее да се събира за значимите мачове, във значимите моменти. Умее да организира мачовете си извънредно умно, тъй че да лимитира грешките в отбраната. Ако пък нещата не тръгнат добре и бъдат позволени голове, този отбор има и проект „ Б “. Може да превключи на друга скорост, да вкара 3-4 гола, колкото са нужни. На този декор бих споделил Франция. Същевременно някои неналичия във френския тим основават съмнения. Франция ще бъде без Канте, вероятно без Варан, тъй че и там нещата не са безоблачни. В последна сметка има още време до Световното състезание и ще бъде доста значимо кои футболисти въобще ще бъдат на линия вследствие на интензивните клубни стратегии, които имат всички клубни тимове и в каква форма ще бъдат тези, които ще отидат на Световното състезание. Този изменен календар, до немалка степен, прави нещата непредвидими на този шампионат и сигурно ще има изненади.

Като втори любимец ще се опитам да посоча, с известни съмнения, тима на Бразилия. Както постоянно този тим има обилие от гений, невероятни футболисти от разнообразни генерации, които се събират. Струва ми се, че, както нормално, за „ Селесао “ нещата ще се свързват даже не толкоз с чисто футболната страна, а с хармонията, която ще бъде реализирана в тази съблекалня. В този смисъл няма да е лесна задачата на Тите. Никога не е била на който и да е бразилски селекционер. Ако той успее да го реализира, капацитетът на Бразилия е голям.

На кой от участниците симпатизираш?

- Дипломатично ще отклоня отговора на този въпрос. Предпочитам да не споделям пристрастията си. В последна сметка има много тимове, които проследявам с интерес. Има много тимове, които са ми по-симпатични, което е неизбежно за всеки човек, който обича футбола. Наистина ще предпочета да не разгадавам.

Цялото изявление с Петър Иванов може да видите в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР