С наближаването на местните изборите започват провокациите от кандидати за

...
С наближаването на местните изборите започват провокациите от кандидати за
Коментари Харесай

С мирис на местни избори: Спекулация са твърденията за даване на 13 дка на спортна федерация в кв. „Хиподрума“

„ С наближаването на локалните изборите стартират провокациите от претенденти за евтина популярност “ - с тези думи стартира обява във Facebook на ръководителят на СОС Георги Георгиев. В нея той оповергава изказвания, че се готвело даването на 13,45 дка от парк „ Хиподрума “ за безплатно прилагане за период от 10 година на Българската федерация по петанк. Позиция по тематиката взема по-рано и от новоучередената партия„ Спаси София “, които написаха, че се готвела приватизация и присвояване на терена на спортното игрище „ Кафеза “.

Тази заран разбрах за основано напрежение у жители от кв. „ Хиподрума “ поради предложение от Българската федерация по петанк за даване на част от общински парцел за оформяне на стадиони и тренировки. Общински съветници от ВСИЧКИ политически групи подкрепихме молбата им – това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Демократична България и Патриоти за София “, написа Георгиев.

„ Твърденията, че ще предоставим на федерацията 13 дка са откровена нечиста сделка. Искането е за даване на 2,5 дка, а в плана за решение, както е по закон, е разказан акта за общинска благосъстоятелност, подобен, какъвто е “, оповергава изказванията им ръководителят на СОС.

Той прибавя, че с цел да спрат операциите с колегите-вносители от всички партии са провели среща жители от квартала.

„ Поисках от ръководителите на комисии да отсрочат отчета, а другата сряда с жителите ще проведем среща в парка, с цел да обсъдим както съответното предложение, по този начин и тяхното искане за футболни стадиони “, написа в умозаключение Георгиев.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР