С наближаването на местните избори, логично се задават и много

...
С наближаването на местните избори, логично се задават и много
Коментари Харесай

Делчо Митев, който е кмет от 46 години: Избраха ме през 1976 г. , конкуренти се появиха през демокрацията

С наближаването на локалните избори, разумно се задават и доста предизборни борби. Само един кмет обаче ще се бори за 15-ти мандат. Това е кмета на Брягово, област Хасково, който ръководи към този момент 46 години.

За първи път Делчо Митев влиза в кметството на 26-годишна възраст. Сега е на 72 години.

„ Има моменти, когато омръзва и ти писва. Цял живот кмет – по този начин се случи. Имаше миг, когато майка ми беше сама на село и трябваше да се грижа за нея. Моето обучение е висше икономическо “, изясни кметът на Брягово.

Изборите ще бъдат на 29 октомври

„ За първи станах кмет на 13 декември през 1976 година. Тогава на съвещание на общинския национален съвет се избираше ръководител на ИК на Общински национален съвет Брягово. Беше единствено един претендент. Системата беше такава “, сподели той.

Делчо Митев е кмет през „ половината социализъм и цялата народна власт “.

„ Конкуренти се появиха през демокрацията. Преди това имаше първи проблясъци да не се избира единствено един. На последните избори през 2019 година имаше шестима претенденти. Над 500 са гласоподавателите в Брягово. Има детска градина с 20 деца, 20 възпитаници пътуват с рейс до Хасково “, изясни кметът.

Никога не наричайте България - „ тая страна “, тъй като това е нашият дом

„ Нашата акция е основана на проблемите в дадени обитаеми места. Най-големият проблем, който ще остане и за идващия мандат, е водата. Много е нечиста с манган. В Брягово количеството на манган е най-високо. От 2009 година се замърси. Караме вода с водоноски. Трябва страната да се намеси. Поставяли сме въпросите, само че не може една община да извади парите за помпена станция “, безапелационен е Делчо Митев.

„ За страдание е по този начин – в случай че си добре с държавното управление, получаваш. Не съм срещу градежа на автомагистрали, само че за нас значимото е здравето на хората. Водата би трябвало да е чиста. Харманли, Симеоновград, Свиленград, Хасково са с неприятна вода “, добави той.

„ Този, който подкупва, споделя – „ аз съм ти платил, четири години няма да ме търсиш “. То не е по този начин. Хората имат потребност от кмет “, акцентира дългогодишният кмет. Лозунгът му за идната акция е - повече честност. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР