С наближаването на месец септември все повече хора започват да

...
С наближаването на месец септември все повече хора започват да
Коментари Харесай

Софиянци трескаво подготвят зимнина

С наближаването на месец септември от ден на ден хора стартират да се приготвят за зимния сезон и подготвят зимнина. Множество хора бяха през днешния ден на Женския пазар в София и пазариха разнообразни плодове и зеленчуци, като по-сериозен интерес имаше към прасковите и кайсиите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Края на месец август – началото на месец септември е най-подходящото време за произвеждане на домашно сладко и компоти от праскови и кайсии. Тази година хората купуват повече, тъй като не знаят каква ще бъде зимата, а съгласно други продавачи цената на продуктите е по-висока и това повлиява на количеството, което хората купуват.

И Здравко, който има лична сергия с плодове, също показва, че хората вземат най-вече от прасковата, гроздето и кайсията.Според него тази година цените са естествени, не са доста високи. „ От зеленчуците най-често хората купуват патладжани и червени чушки ”, добави той.

На противоположно мнение обаче е Филип, който също е продавач на пазара. Той счита, че хората заобикалят да купуват праскови и кайсии, тъй като продукцията сега е относително скъпа по отношение на предходната година. „ Цените са се повишили най-малко със 70-80%. Хората главно купуват малини, тъй като са на положителни цени, и смокини ", добавя продавачът.

Дали обаче с наближаването на месец септември ще се увеличи търсенето на плодове и зеленчуци за приготовление на зимнина следва да забележим в идващите седмици./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР