С наближаването на изборите в Пловдив започнаха и мръсните игри.

...
С наближаването на изборите в Пловдив започнаха и мръсните игри.
Коментари Харесай

Кой се страхува от „Браво, Пловдив”?

С наближаването на изборите в Пловдив започнаха и мръсните игри. Вандали посегнаха на предизборни материали на гражданското съдружие „ Браво, Пловдив ”, което се явява на изборите с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ”.  Това се е случило измежду бял ден на едно от най-оживените места – квартал „ Капана ”.

Едно от заведенията, което се държи от претендента за общински консултант на „ Браво, Пловдив ”  - Нъшан Даркалестаниан, през днешния ден е било облепено с пропагандни материали – плакати и винили, а час по-късно всичко е било скъсано и намачкано.

Това е било открито от самия Даркалестаниан.Той е подал сигнал в полицията поради вандалската демонстрация, като е приложил и видеозаписите от камерите, които са на обекта.

„ Имаше  голям брой хора в региона, като един от тях ми сподели името на лицето, което е премахнало плаката – Димитър Желязков. Аз го познавам незадълбочено, знаем, че е от квартала и е художник. Обадих се на 112, като пристигна патрул от 4 районно управление (на МВР) и следва да отида в районното, с цел да дам пояснения ”, сподели Даркалестаниан.  Той счита, че повода за вандалския акт е политическа и дискриминационна.

„ Ние сме ново съдружие, което набра изключителна известност, очевидно има някакви хора, които ги нервира това. Подозирам, че може да има дискриминационно отношение и към мен, тъй като съм от арменски генезис. Може би това го нервира, че има претендент представител от арменската общественост, а в нашата листа има много представители от разнообразни етнически групи, което приказва за приемливост и дава опция на всички пловдивчани да вземат участие в ръководството. Това е светотатство и варварска постъпка ”, сподели претендентът за общински консултант от „ Браво, Пловдив ”.

Председателят на сдружението Веселин Костов също изрази своето отвращение от случилото се. Той съобщи, че с изключение на сигнал  до полицията, ще бъде пуснат подобен и до Общинската изборна комисия.

„ Недопустимо е в XXI век да има сходни низки прояви в разгара на предизборната акция. Още повече това да се случва в сърцето на хилядолетния Пловдив, който постоянно е бил образец за приемливост. Ние сме от скоро в политиката, само че към нас се причислиха стотици пловдивчани, които  ни повярваха. Кой се опасява от „ Браво,Пловдив ”? Вероятно хората, поставили ръка на ръководството на града, който за наше голямо страдание запада от ден на ден. Ние призоваваме за феърплей, като всички участници на изборите да показват своите хрумвания за развиването на Пловдив, а пловдивчани да решат ”, сподели Веселин Костов.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР