С наближаването на изборите през 2019 година (местни – през

...
С наближаването на изборите през 2019 година (местни – през
Коментари Харесай

В Турция удрят медиите в Интернет със свирепа цензура

С наближаването на изборите през 2019 година (местни – през март, а общи и президентски – по едно и също време на 3 ноември), турското държавно управление се приготвя за използване на широкомащабна цензура върху предаваните по Интернет радио и телевизионни излъчвания, написа вестник " Джумхуриет ”, представен от " Канал 3 ".

В Меджлиса към този момент е импортиран подобаващ проектозакон още на 2 февруари. Съгласно него всички излъчвания в Интернет – на турски или на различен език; аудио или видео сигнали - ще бъдат подлагани на непоколебим надзор от страна на надзорния орган – Висшия комитет за радио и телевизия. (ВКРТ).

Още вести от света ще намерите тук

За да бъдат предавани сходни излъчвания ще би трябвало авансово да се получи подобаващ лиценз. Освен че ще бъде доста безценен, този лиценз ще се издава след следствие на Националната разследваща организация (МИТ) и Генералната дирекция по сигурността (ГДС).

Получилите лиценз и позволение интернет предавания ще бъдат следени от ВКРТ за тяхното наличие. На тези от тях, които " не устоят изпита ”, ще им бъде отнеман лиценза. Ще бъде прилагано така наречен " премахване (изтриване) на наличие ” и " попречване на достъпа ”.

Решенията за това ще бъдат постановявани от наказателните съдилища. Рестриктивните ограничения плануват промени и в самия Закон за ВКРТ, показва още " Джумхуриет ”. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР