С наближаването на гласуването правителството на Конго също удвоява усилията

...
С наближаването на гласуването правителството на Конго също удвоява усилията
Коментари Харесай

Напрежението между Конго и Руанда повишава риска от военна конфронтация, казва пратеникът на ООН

С наближаването на гласуването държавното управление на Конго също удвоява напъните си за евакуиране на районните и интернационалните мироопазващи сили, в това число повече от тези на Организация на обединените нации Сила от 17 700 души. Регионална мощ от офицери от страни от Източна Африка стартира да напуща най-големия град в източно Конго, Гома, предходната седмица.

Tshisekedi от дълго време упреква Руанда и нейния президент Пол Кагаме, че дават военна поддръжка на бунтовниците от M23, последният повтаряне на конгоански бойци тутси за завладяване на градове в елементи от богатото на минерали Северно Киву. Организация на обединените нации и правозащитните групи упрекват M23 в зверства, в това число изнасилвания и всеобщи убийства, и споделят, че получават поддръжка от Руанда, само че Руанда отхвърля всевъзможни връзки с бунтовниците.

Кейта сподели на съвета, че източните провинции са изправени ескалираща неустановеност, „ изключително обвързвана с възобновената рецесия с М23 “. Но тя сподели, че нови огнища на неустановеност са се появили и в други елементи на страната, по-специалн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР