С наближаването на един от най-светлите празници, какъвто е Великден,

...
С наближаването на един от най-светлите празници, какъвто е Великден,
Коментари Харесай

Как да превърнете великденските яйца в шедьоври

С наближаването на един от най-светлите празници, какъвто е Великден, хората стартират да мислят за тазгодишната украса на яйцата. Ето няколко неповторими хрумвания за боядисване и накичване, които ще допринесат за това подносът с яйца да прелива от великолепие.

Направете декупаж със салфетки. Малко хора се заемат да пробват тази техника, защото им се коства прекомерно комплицирана, написа actualno.com. Истината е, че декупажът е извънредно обикновен и не изисква никаква специфична подготовка. Единственото, което можете да извършите няколко дни, преди самото боядисване, е да си набавите салфетки с разнообразни претекстове. Заложете на тези цветове и форми, които смятате, че най-вече ще зарадват всички вкъщи. Това може да са калинки, цветчета, зайчета, котенца и каквото друго се сетите.

Подгответе детайлите преди този момент, тъй че по време на самото декориране да не ви е с напрежение. Изисква се точност, тъй че го правете умерено и в миг, в който не бързате за на никое място. Изрежете деликатно салфетката, съгласно размера на елементарното яйце.

На самия ден си подредете детайлите върху суха повърхнина и започнете със същинската част. Яйцата би трябвало да са сварени, изсушени и изстудени. В купа си разбийте един или два белтъка, според от това какво количество яйца ще украсявате.

Вземете една по – дебела четка и върху повърхността на яйцето започнете да разнасяте част от белтъка, който е съвсем на пяна. Поставете деликатно детайла от салфетка и пригладете с четката, тъй че да не остават въздушни балончета. Нанесете още един пласт от белтъка върху към този момент прикрепената картинка. Оставете върху фолио да изсъхне. Сигурни сме, че с тази техника вашите великденски яйца ще се открояват от всички останали, а децата вкъщи ще са безпределно щастливи и удовлетворени от типа им!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР