С наближаването на Brexit и плановете на около 30 финансови

...
С наближаването на Brexit и плановете на около 30 финансови
Коментари Харесай

Цените на жилищата в Германия растат заради Brexit

С наближаването на Brexit и проектите на към 30 финансови институции да реалокират офисите си във Франкфурт хиляди банкери са изправени пред вероятността да сменят дома си. Други към този момент са подхванали съответни стъпки, написа Инвестор.

Населението на града, който PricewaterhouseCoopers слага на пето място по вероятности за вложения през 2019 година, е повишено с над 10% от 2012 година насам, демонстрира отчет на имотна организация. За разлика от други немски градове, във Франкфурт има голям брой жилищни кули, само че с 1000 нови поданици, които се откриват в централния квартал „ Манхатън “ всеки месец след гласуването за Brexit, пазарът стартира да се свива.

„ Цените не престават да порастват, изключително в централните местоположения “, споделя специалисти във Франкфурт. Миналата година цените на жилищата в града са нарастнали с 10%, оповестява немското икономическо издание Handelsblatt.

Жилищата в търсени квартали като „ Дипломатическия квартал “ или „ Захсенхаузен “ се продават на цена от към 6500 до 8000 евро на кв. м. Това е „ по-малко спрямо други огромни кандидати за привличане на бизнеса след Brexit ”, отбелязва Петерс.

Растежът на цените обаче е забележителен спрямо предходни години, споделя Даниел Ритер, основен изпълнителен шеф на Von Poll Real Estate, чиято централа се намира във Франкфурт. Той е виждал жилищата, които костват към 70% повече спрямо 10 години по-рано и чака броят им да нарасне още повече.

Във Франкфурт няма ограничавания за чужденци, които желаят да се снабдят с жилище, стига да имат сметка в немска банка за бързото протичане на преводите. Bloomberg показва и най-търсените квартали в града. „ Захсенхаузен “ е известен жилищен квартал, в който има повече жилища в жанр вили от останалите региони. Местните поданици го избират поради парковете и близостта до културните центрове като музея „ Щедел “.

„ Дипломатическият квартал “ е един от най-търсените региони във Франкфурт. Характеризира се с необятни улици и добре поддържани вили, сгушени в зеленина. В квартала се намират консулствата на доста страни, тъй че има засилени ограничения за сигурност, които са спомагателен бонус за мнозина бъдещи купувачи.

В един от най-новите квартали на Франкфурт – Europa Guarden, някогашни гари за товарни влакове са превърнати в небостъргачи, паркове и търговски улици тъкмо в центъра на града. Скоро в квартала ще се появи и станция на метрото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР