С мотив технически нередности кметът на Царево Георги Лапчев оттегли

...
С мотив технически нередности кметът на Царево Георги Лапчев оттегли
Коментари Харесай

Протест срещу смяната на статута на парцел в Синеморец

С претекст механически нередности кметът на Царево Георги Лапчев отдръпна скандалната докладна бележка, която предвиждаше смяна в статута на 10 дка терен за спорт в урегулиран парцел за жилищно строителство в курортното населено място.
Тази докладна трябваше да се прегледа от Общинския съвет в през днешния ден.
Кметът Лапчев беше посрещнат с митинг на жителите на Синеморец преди съвещанието.
С плакати „ Не ни отнемайте единствения терен за спорт “ и викания „ Оставка “ протестиращи поданици на Синеморец посрещнаха кмета Лапчев и 13-те общински съветници.
Градоначалникът дефинира митинга като политически и сподели, че още през вчерашния ден е отдръпнал докладната за смяна на статута на терена, който се намира в самото село. Предвиден е за жилищно застрояване, като там би трябвало да бъдат издигнати 14 триетажни къщи.
На въпрос дали след премахване на техническите нередности тази докладна още веднъж ще бъде импортирана за разглеждане в Общинския съвет кметът Лапчев уточни, че разяснява единствено обстоятелства, а какви са проектите ще каже, когато те бъдат написани.
Той акцентира, че в пълномощията на общинската администрация е да взема решение по какъв метод ще ръководи общинската благосъстоятелност без да посочи отхвърля ли се общината от плана за застрояване на терена.
 Сигнал: РИОСВ-Бургас разрешила строителство върху земеделска земя, в интерес на частни ползи (ВИДЕО) Сигнал: РИОСВ-Бургас разрешила строителство върху земеделска земя, в интерес на частни ползи (ВИДЕО)
" РИОСВ-Бургас е съгласувала строителство в няколко парцела в местността “Поляните ”- с. #Синеморец, попадащи в предпазена тери...
Теренът от към 10 декара е обществена общинска благосъстоятелност и е предназначен за спортна активност.
По-рано Борислав Борисов от Facebook групата „ Да не допуснем Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг “ изясни:
„ Теренът е пред него има единствено аграрни земи и има неповторима панорама към морето. Не е навръх първа линия, само че има неповторима панорама към морето и скандалното е, че това е единственият парцел, който е общинска благосъстоятелност, предопределен за спортни действия в селото. И Общината стига до такава степен, че да го разпарчедиса на 14 нови парцела и по-късно на всички е ясно към този момент какво следва “.
Организирана е и подписка в Синеморец срещу преобразуването на терена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР