С мотив, че е редно медицината да заеме по-централно място

...
С мотив, че е редно медицината да заеме по-централно място
Коментари Харесай

Най-популярният пулмолог у нас - д-р Симидчиев, ще се бори за депутат

С претекст, че е редно медицината да заеме по-централно място в политическия набор пулмологът доктор Александър Симидчиев е приел да бъде част от гражданската квота на политическа партия, която ще взе участие на парламентарните избори, само че се въздържа да спомене името ѝ.

" Освен от политическо блъскане има потребност от действително решение в това, което назоваваме политика. Политиката е да организираме живота на хората по-добре, да можем структурирано да вървим към по-добър живот за всички нас. Затова би трябвало да мислим за другите специалности и по тази причина би трябвало да има хора, които схващат от тези области. Имам с какво да допринеса за здравната част “, съобщи пред БНР доктор Симидчиев.

" Четири седмици подред имаме повишаване на броя на новозаразените, не доста стръмно, само че последователно. Процесът стартира да се възобновява отначало. На този декор, ограничения, които бяха на място, а в този момент се отстраняват, могат да ускорят този развой. Това е от здравна позиция. Вторият миг е политическият и общественият, и икономическият. Решението постоянно се взема, балансирайки всички фактори. Бих апелирал да имаме приоритет на медицинските аспекти при взимане на решение за отхлабване на ограниченията. В края на краищата се касае за здравето и за живота на хората, а такива решения могат да доведат до невъзвратими последствия “, означи пулмологът.

Той уточни, че сме надалеч от надеждния щит против заболяването, тъй като за попречване на разпространението на Covid-19 общият брой на имунизирани и преболедували българи би трябвало да е към 5 милиона. Към момента този брой е към 300 000.

" Имаме средство за ръководене на пандемичния развой - имунизацията, само че към това би трябвало да прибавим добра организация, логистика, визия “, добави още доктор Симидчиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР