С мобилизира допълнителни ресурси в помощ на гръцките власти в

...
С мобилизира допълнителни ресурси в помощ на гръцките власти в
Коментари Харесай

Още техника и огнеборци праща ЕК в Гърция заради горските пожари

С активизира спомагателни запаси в помощ на гръцките управляващи в битката с продължаващите опустошителни горски пожари в разнообразни региони на Гърция.

От през днешния ден на път към Гърция са пет противопожарни самолети от Хърватия, Германия и Швеция, един хеликоптер " Блекхоук ", девет водни танка и екип от 58 огнеборци от Чехия от европейския запас за гражданска отбрана. Тази помощ се дава в допълнение към въздушните и наземните средства от Кипър и Румъния, които в Гърция, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

През последните два дни Европейски Съюз разположи седем самолета, един хеликоптер, 114 пожарникари и 19 профилирани пожарни коли, с цел да помогне на гръцките пожарникари, доброволци и полиция. Освен това програмата на Европейски Съюз за сателитно картографиране към този момент изготви две карти на засегнатите области, а двама чиновници от Координационния център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки също са на път към Гърция.

Янез Ленарчич, комисар по ръководството на рецесии, съобщи: " Това лято мащабът на опустошенията от горските пожари в Гърция е невиждан. В такива моменти бързата помощ от страна на Европейски Съюз е от жизненоважно значение. Днес виждаме изгодата от удвояването на нашия въздушен флот за гасене на пожари в rescEU. Изразявам дълбока благодарност към Хърватия, Чехия, Германия и Швеция за поддръжката им. Европейски Съюз поддържа уговорката си да стои един до друг с Гърция за справяне с опустошителните горски пожари. "

Тази помощ е продължение на отговора на Европейски Съюз откакто Гърция задейства предишния месец, когато бяха мобилизирани 9 самолета, 510 пожарникари и 117 профилирани автомобила.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР