С мнозинство от 141 гласа “за и 24 “против 48-ото

...
С мнозинство от 141 гласа “за и 24 “против 48-ото
Коментари Харесай

Парламентът окончателно одобри предложението на ДБ за оперативен контрол над рафинерията “Лукойл”

С болшинство ” от 141 гласа “за ” и 24 “против ” 48-ото Народно заседание одобри на второ четене законопроекта на “Демократична България ” за действен надзор над “Лукойл Нефтохим Бургас ”.

Законодателната самодейност на Ивайло Мирчев, Надежда Йорданова и група народни представители от “Демократична България ” бе подкрепена от всички парламентарно показани политически сили като се изключи “Възраждане ”.

Одобрените текстове в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, са част от проекта на Демократична България за депутинизация на България. Инициативата разрешава на страната да отбрани националния интерес, енергийната си сигурност и инфраструктура без значение от собствеността на съответната компания. Според законопроекта, при съществуване на опасност за националната сигурност, корист с монополно състояние или наложени ограничаващи ограничения от Европейски Съюз, Организация на обединените нации и прочие, страната ще има опция да поеме оперативното ръководство на сдружението. Поемането на контрола ще става посредством назначение на необикновен представител от страната. 

“Ние желаеме мощна страна, в която се работи по разпоредбите, цените на горивата са съответни, а съветските и всички други компании си заплащат налозите ”, съобщи Ивайло Мирчев от парламентарната естрада. Според него е неприемливо “Лукойл ” да извива ръцете на България и обществено да диктува на държавното управление при какви условия компанията би траяла работата си у нас. Той отхвърли обвиняванията на “Възраждане ”, че признатият законопроект значи национализация, акцентирайки за съпоставяне много по-строгия подобен закон в Германия. 

“Законопроектът ще направи България по-силна и съответна страна, която може да се намеси при сериозна обстановка ”, заключи националният представител Мартин Димитров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР