С мнозинство общинските съветници на Добрич приеха докладната на кмета

...
С мнозинство общинските съветници на Добрич приеха докладната на кмета
Коментари Харесай

ОбС-Добрич одобри борч за ремонти

С болшинство общинските съветници на Добрич одобриха докладната на кмета Йордан Йорданов за асимилиране на 3,4 млн. лв. от дълготрайния дълг за реализацията на план „ Нов градски център с публични функционалности и пешеходни пространства на град Добрич “. Решението е за обезпечаване на финансов запас за възлагане на строителните действия по подписано рамково съглашение.

Докладната бе подкрепена от 23 съветници от общо 38 дали своят вот. Против докладната гласоподаваха седем от общинските съветници, а „ Въздържал се “ означиха осем от тях.

Кметът уточни, че все още има позволение за градеж, количествено-стойностни сметки и четири механически плана. Разрешителното за градеж е от 29.05.2023 г и тече 14-дневния период за инспекция преди да влезе в действие, добави заместник-кметът инж. Пенчо Керванов.

Не бяха признати оферти на общински съветници за отсрочване на гласуването на докладната с месец и ремонтните действия да стартират след 1 октомври тази година. 

Дебатите по докладната продължиха над два часа, като това бе първата точка в дневния ред. На съвещанието през днешния ден ще се прегледат общо 46 оферти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР